26 / 04 / 2024

Mütekabiliyet Yasası konut

Mütekabiliyet Yasası konut

Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasından sonra geçen bir yılda, 14 bin 599 yabancı Türkiye'den 13 bin 495 taşınmaz satın aldı.

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

Yabancıya konut satışında rekor beklentisi!

Yabancıların Türkiye'de konut sahibi olmasına imkan sunan ve 2012'nin ortalarında yürürlüğe alınan Mütekabiliyet Yasası, Türk gayrimenkul sektörüne yurt dışından rağbetin artmasına neden oldu.

İnşaat Mühendisleri Yetkin Mühendislik Yasası'nı istiyor!

İnşaat Mühendisleri Kayseri İl Temsilcisi Murat Yıldız, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu. Yıldız, inşaat mühendisleri için Yetkin Mühendislik Yasası’nın çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yabancıya konutta kur artışı umudu!

Mütekabiliyet Yasası'nın çıktığı 2012'den bu yana yabancılara konut satışı artıyor. Ancak bu satışlar hala yeterli düzeyde değil. Bu açıdan kurlardaki yükseliş umut oldu. Kurlardaki yükselişle yabancı yatırımcının fırsatı değerlendirip Türkiye'den alım yapması bekleniyor.

Türkiye'de en çok yatırım amaçlı konut alınıyor!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, Türkiye’de konut anlayışına dair değerlendirmer yaptı. Ülkealan “Genellikle yatırım amaçlı konut alınıyor” dedi.

Yatırım amaçlı konut alımı artacak!

Konut kredilerinde faizlerin düşmesi ile birlikte yatırım amaçlı konut alımı da hız kazanacak. Konut yatırımında geri dönüş süresinin kısalması konutların getirisini artıracak. 

İstanbul'da yapımı devam eden konut projeleri mecliste!

İstanbul'da yapımı devam eden konut ve işyeri projelerine ve 30 kat üstü yapı adedi meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Müteahhitlik yasası çıkmalı!

“Leasing ve KOBİ’iler birlikte güçlü yarınlara -İnşaat Sektörüne Leasing Desteği “ buluşması dün gerçekleştirildi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu buluşmada " Acil olarak müteahhitlik yasasının çıkarılması gerekiyor." dedi..

M İnşaat Konut İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M İnşaat Konut İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Seripl Martin ve Mıchael Beck ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Gayrimenkul en güvenli yatırım aracı!

2016 yılında TÜİK verilerine göre gayrimenkul satışları yüzde 4 artış gösterdi. Açıklanan verilere göre Türkiye, kentsel dönüşüm çalışmaları ve mütekabiliyet yasası ile yerli ve yabancı yatırımcıların odağı olmaya devam ediyor.

Adım İstanbul Emlak Konut kampanyası!

Arsa alanı 16 bin 423 metrekare olan Adım İstanbul projesi İstanbul Başakşehir'e bağlı Kayaşehir bölgesinde konumlandırılıyor. İşte Adım İstanbul Emlak Konut kampanyası...

Gümüşhane'de konut satışları 6 ayda yüzde 36 düştü!

Gümüşhane'de konut satışları geçtiğimiz yıla göre ilk 6 ayda yüzde 36 oranında düştü. Son 4 yılda toplam 3 bin 182 konutun satıldığı Gümüşhane'de bu rakam 2016 yılının ilk 6 ayında 387 olarak gerçekleşti.

Mütekabiliyet yasası yabancıların Türkiye'ye ilgisini artırdı!

15 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren ve gayrimenkul danışmanlık şirketi kuran Eyyup Albayrak, mütekabiliyet yasasının çıkmasıyla yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi artırdığını dile getirdi.

Mütekabiliyet Yasası konut Haberi

Mütekabiliyet Yasası konut

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, yasanın çıkmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen yabancılar Türkiye'den yüksek sayıda gayrimenkul alımı yaptı. 

     Bakanlığın sadece yabancı uyrukluları baz alarak hazırladığı rapora göre, 18 Mayıs 2012 ile 8 Mayıs 2013 tarihlerinde 14 bin 599 yabancıya 2 bin 673'ü arsa, 10 bin 822'si konut olmak üzere toplam 13 bin 495 taşınmaz satışı gerçekleştirildi. 

     

     -Rusya ilk sırada- 

     

     Türkiye'den en çok gayrimenkul alanların başında, Rusya vatandaşları geldi. Onları, İngiliz ve Almanlar izledi. 

     Geçen 1 yıllık sürede 2 bin 671 Rusya vatandaşı, Türkiye'den 2 bin 226'sı konut olmak üzere 2 bin 313 gayrimenkul satın aldı. İngiltere'den 2 bin 264 kişiye, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 307...