24 / 04 / 2024

Müze Samsun son durum

Müze Samsun son durum

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Mehmet Akif Ersoy'un evi müze oluyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da istiklal şairi Ersoy'un ömrünün son günlerini geçirdiği daireyi, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi'ne dönüştüreceklerini söyledi...

Müze Samsun projesine start verildi!

Köklü bir tarihi geçmişi bulunan Samsun’da çok sayıda arkeolojik ve etnografik eser, gün yüzüne çıkaracak olan Müze Samsun projesine start verildi.

Bursa'da 2 yılda 10 müze açılacak!

Son yedi yılda müze sayısının dörtten 15'e çıkarıldığı Bursa'da iki yıl içinde 10 müze daha açılması planlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi son dönemde açılan 42 müzeye de danışmanlık hizmeti verdi.

Adana müze kompleksi ilk etabında son aşamaya gelindi!

ADANA Valisi Mustafa Büyük, Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu 68 bin 530 metrekareye kurulacak müze kompleksinin ilk etabında son aşamaya gelindiğini, kompleksin, Ortadoğu'nun en büyük müzesi arasında yer alacağını söyledi.

Haleplibahçe Müze Kompleksi 2 ay sonra açılacak!

Hizmete açıldığında Türkiye'nin en büyük müzesi unvanına sahip olacak "Haleplibahçe Müze Kompleksi"nde, teşhir edilecek yaklaşık 10 bin eserin bulunduğu döneme ilişkin görsel canlandırmalar yer alacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Şehitler Abidesi müze inşaatı açıklaması!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 2007 yılında yapılan protokol ile Şehitler Abidesi'nin bulunduğu alanı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devrettiklerini belirterek "Müze inşaatıyla bir alakamız yoktur" dedi..

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi çalışmalarında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye' nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi 'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyiikşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeye 80 milyon TL yatırım yapıldı.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Müze Samsun son durum Haberi

Müze Samsun son durum


Kalkolitik, ilk Tunç, Hitit, Hellenistik, Persler, Pontus Rum, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleriyle zengin kültürel ve tarihi mirasa sahip Samsun, tüm eserlerini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. 5 bin 741 arkeolojik, 648 etnofrafik eser, 9 bin 783 adet de sikke, kazılarda ele geçirilen heykeller, Amisos hazineleri, kabartma rölyefler ve birçok paha biçilmez eser, ‘Müze Samsun’da halkın beğenisine sunulacak.


Kentin tüm kültür ve tarihi varlıklarını koruyup gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ‘Müze Samsun’ Projesi’ne start veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğine uygun yeni müzesini şehre kazandıracak. İşitme Engelliler 23. Yaz Deaflympics Olimpiyat Oyunları sebebiyle yapımına gecikmeli olarak başlanan projenin yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en modern müzelerinden biri olacak. Yeni konsept içinde sergi alanı, hediyelik eşya satış mekanları da yer alacak.


Samsun Büyükşehir Belediyesi ve...