25 / 04 / 2024

nasa uzay turizmi

nasa uzay turizmi

İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara 'da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve de Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA'nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirtti.

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

Nasa, Türkiye'de analiz istasyonları kuracak!

Depremlerin önceden tespit edilmesi için NASA'nın başlattığı proje kapsamında Türkiye'de de analiz istasyonları kurulacak. Tüm veriler İzmir'de kurulacak merkezde toplanacak.

NASA'nın fırlatma rampası nereye kurulacak?

Ulaştırma Bakanı Elvan, Türkiye'nin NASA'sı olacak Uzay Ajansı'nın çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Elvan fırlatma rampasının, ya deniz kenarı olan bir bölgeye ya da yerleşim yeri olmayan geniş bir alana kuracaklarını söyledi.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Senegal'de yüksek vergiler turizmi olumsuz etkiliyor!

Afirka ' nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Senegal ' de, alınan yüksek vergiler ve tüm ülkelere uygulanan vize, turizmi olumsuz etkiliyor.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Gaziantep Gazikent uzay çatılı pazar yeri yenileniyor!

Vatandaşlarına her türlü hizmeti ulaştırmada yoluna başarılı bir şekilde devam eden Şehitkamil Belediyesi, Gazikent uzay çatılı pazar yeri bakım-onarım çalışmalarını sürdürüyor..

DNG Uzay Kafes Sistemleri İnşaat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

DNG Uzay Kafes Sistemleri İnşaat ve Dış Ticaret Anonim Şirketi 6 Şubat 2015'te 100 bin TL sermaye ile, Tuzla'da, Yusuf Yüce Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri!

Giresun Kent Konseyi'nden turizmi geliştirme önerileri geldi. Başkan Karaibrahimoğlu: "Giresun, istenilen boyutlarda gelişemeyen ekonomisi ve turizmi ile çağdaş kültürel tesisleri olmayan, kültürü ve geçmişi korunamayan bir şehir" dedi.

nasa uzay turizmi Haberi

nasa uzay turizmi

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği İnovasyon Haftası çerçevesinde Ankara'da bulunan NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Başkanı ve Mars Kâşifi Charles Elachi, NASA'nın uzay turizmine yönelik teknolojileri geliştirdiğini belirterek, bu sistemleri özel sektöre devrettiğini söyledi. Elachi, çok sayıda özel sektör firmasının uzay turizmi çalışmaları yürüttüğünü hatırlatırken, bu kapsamda çalışan Virgin Galactic firmasının turistleri alıp uzayın kenarına kadar götüreceğini söyledi. Elachi, bu seyahatin bedelinin 200 bin dolar olduğunu belirtti. Elachi, ziyaretlerin kısa sürdüğünü belirterek, şimdiki hedeflerinin ise uzaya otel kurmak olduğunu kaydetti. 


'UZAY OTELİ KURACAĞIZ' 

Elachi, NASA'nın kendi teknolojisi ile uzay otelleri geliştireceğini ancak işletmesini girişimci şirketlere bırakacağını belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu otellerde turistler iki hafta geçirecekler. Bu gelecek 10 yılda mümkün olacak. Şimdi şirketler bunun iyi bir iş olup olmadığına bakıyorlar. Uzay...