19 / 04 / 2024

Nef Basınekspres

Nef Basınekspres

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, “2017 içinde sektörün önünü açacak düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılırsa tablo çok değişir. KDV, dolaylı vergi ve imar mevzuatında yapılacak düzenlemeler olumlu sonuçlar yaratır ” dedi.

Ömer Faruk Çelik'in acı günü! Annesi Esme Çelik vefat etti!

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik'in annesi Esme Çelik vefat etti. Esme Çelik'in cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nden kaldırılacak.

Konutlarda KDV oranının üst sınırı yüzde 8 olmalı!

KONUTDER Başkanı Çelik: "Sektör üzerinde son derece yüksek bir dolaylı vergi ve harç yükü bulunmaktadır. Bu da konut sahibi olmak isteyen alıcılar üzerinde ilave büyük bir yük gelmesine sebep olmaktadır." dedi.

Aziz Torun: Gayrimenkul ürünleri çeşitlendirilmeli!

GYODER Başkanı Torun, "Türkiye'de gayrimenkul geliştiriciler sattıktan sonra yapmaya alıştığı için hastane, yurt gibi yatırımlar pek ilgi görmedi. Bu alanda ürünler geliştirilmeli" dedi.

Konut sektörü temsilcilerinden Mimarlar Odası'na tepki!

KONUTDER Başkanı Çelik: "Sektörümüzün ana paydaşlarından olan mimar ve mühendisler sektörle hareket ederek iş yapmak zorundalar. Siyasi ve ideolojik yaklaşımlarla meseleyi çıkmaz noktaya sürüklememeliler" dedi.

Kentsel dönüşümde 2016 'anjiyo' yılı olacak!

Kentsel dönüşüm, 2016’da hızlanacak. Sürecin tıkandığını belirten sektör temsilcileri, bu yıl ‘anjiyo’ bekliyor. İstanbul’da Yenisahra, Beykoz, Ümraniye öne çıkarken Anadolu da radarda.

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı seçimden sonra harekete geçti!

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik: "7 Haziran seçimleri sonrası oluşan tablonun ortaya koyduğu belirsizlik nedeniyle beklemeye geçen yabancı yatırımcı 1 Kasım'dan sonra alıma geçti" şeklinde konuştu.

Yabancıya mülk satışı için ilave düzenlemelere ihtiyaç var!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise “Yabancıya mülk satışı için ilave düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirterek, yabancıya satışın son 1.5-2 yılda yüzde 5’ten yüzde 20’lere çıktığını söyledi.

Körfezli yatırımcılar, Türk inşaat sektörü ile buluştu!

Körfezli yatırımcılar, Türk inşaat sektörü ile buluştu. 47 Arap yatırımcının katıldığı etkinlik 3 gün sürecek. Türk inşaat patronları, yaşanan terör olaylarının yabancı yatırımcıları tedirgin etmemesi için ‘Türkiye’ye yatırımdan korkmayın’ mesajı verecek

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Körfez’e odaklandı!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri Körfez’e odaklandı. 8-10 Eylül’de Dubai’de gerçekleşen emlak fuarı Cityscape Global 2015’e katılan Türk İnşaat şirketleri, bir ay içerisinde ikinci büyük adımı atmak için harekete geçti.

Ömer Faruk Çelik: KONUTDER geniş platform oluşturuyor!

KONUT Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği ( KONUTDER ), tüm Türkiye'deki üreticilere ulaşmak için harekete geçti. İstanbul ağırlıklı 20 üyesi bulunuyor.

Dar gelirli 2015’te nasıl ev alır?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2014’te dar gelirlinin ev sahibi olmasının önünü açacaklarını söyledi. KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik uygulamanın hayata geçebilmesi için yapılması gereken düzenlemeleri anlattı.

Mütekabiliyetin etkisinin görüleceği bir yıl olacak!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, TÜİK'in bu yıl için tespit ettiği 3. çeyrek sonuçlarının da 831 bin adetlik satış rakamına ulaşıldığını gösterdiğini söyledi.

Ömer Faruk Çelik: Futbol sahasına bina diken adam imajını hâlâ aşamadık!

Sinpaş'tan ayrılan KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk filmlerindeki 'kötü müteahhit' imajından bir türlü kurtulamadıklarını söyledi. Çelik, işadamlarını itibarsızlaştırma sürecinin başladığına dikkat çekerek, amcası Avni Çelik'i destekledi...

Ömer Faruk Çelik: İnşaat sektörünün elinde çok fazla iş var!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türkiye`de inşaat sektörünün elinde 2023`e yetiştiremeyeceği kadar çok iş potansiyeli olduğunu dile getirdi...

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Nef projelerinde14-15 Aralık’a özel yüzde 40 indirim!

Nef Reserve Kandilli, Nef Reserve Yalıkavak, Nef Bahçelievler, Nef Basınekspres ve Nef Çekmeköy projelerinde 14-15 Aralık’a özel yüzde 40 indirim imkanı sağlanıyor.

5 Nef projesinde 14-15 Aralık’a özel yüzde 40 indirim!

Sadece 14-15 Aralık'a özel Nef Reserve Kandilli, Nef Reserve Yalıkavak, Nef Bahçelievler, Nef Basınekspres ve Nef Çekmeköy projelerinde sayılı dairede yüzde 40 indirimle daireler yeni sahiplerini bekliyor.

NEF projelerinde 120 ay 0,98 faiz fırsatı!

NEF'in ödüllü şehir merkezi projeleri NEF Çekmeköy, Basınekspres, Bahçelievler ve Ortayaka'da yüzde 10 indirime ek 120 ay için yüzde 0,98 kredi fırsatı başladı. Projede 2 bin 900 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor.

NEF projelerinde 2 bin 900 TL taksitle konut fırsatı!

NEF, şehir merkezinde bulunan dört projesinde konut sahibi yapacak bir kampanya başlattı. Nef Çekmeköy, Nef Basınekspres, Nef Bahçelievler ve yeni projesi Nef Ortayaka’da yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor.

NEF 0,98 kredi kampanyası!

NEF, şehir merkezinde yer alan Nef Çekmeköy, Nef Basınekspres, Nef Bahçelievler ve yeni projesi Nef Ortayaka’da yeni bir kampanya başlattı.

NEF projelerinde yüzde 10 indirime ek 120 ay için 0,98 kredi fırsatı!

NEF, şehir merkezindeki ödüllü projeleri Nef Çekmeköy, Nef Basınekspres, Nef Bahçelievler ve yeni projesi Nef Ortayaka’da büyük avantaj dönemi başlattı.

Nef Ev Değiştirme Kampanyası devam ediyor!

Nef Ev Değiştirme Kampanyası devam ediyor. Kampanya Nef Basınekspres, Nef Çekmeköy, Nef Bahçelievler projelerinde geçerli oluyor. 

Nef ev değiştirme kampanyasında fiyatlar 490 bin TL'den başlıyor!

Nef ev değiştirme kampanyası Nef Çekmeköy, Nef Basınekspres ve Nef Bahçelievler projelerinde geçerli oluyor. Nef ev değiştirme kampanyasında fiyatlar 490 bin TL'den başlıyor... 

Nef ev değiştirme kampanyası nedir?

Nef ev değiştirme kampanyası ile Nef'in 3 projesinden ev almak kolaylaşıyor. Nef ev değiştirme kampanyası Nef Çekmeköy, Nef Basınekspres ve Nef Bahçelievler projelerinde geçerli... Peki Nef ev değiştirme kampanyası nedir?

Nef Ev Yenileme Kampanyası başlıyor!

Nef Ev Yenileme Kampanyası başlıyor. Nef Çekmeköy, Nef Basınekspres ve Nef Bahçelievler projelerinde geçerli kampanyada fiyatlar 490 bin liradan başlıyor. 

Nef'le kazanç vakti!

31 Ekim'e kadar devam edecek olan Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası'na Nef, Çekmeköy, Bahçelievler, Basınekspres ve Nef Reserve Kandilli projeleri ile dahil oldu...

Nef Çekmeköy basın lansmanı 27 Kasım'da!

Nef’in Çekmeköy’de hayata geçireceği yeni projelerinin lansman toplantısı, 27 Kasım 2017 Pazartesi günü, saat 09.30’da düzenlenecek.

Nef Basınekspres Haberi

Nef Basınekspres

2016 yılında bekledikleri bir tablo ile karşılaştıklarını söyleyen Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, “2016 yılında gayrimenkul sektörünün yatay geçeceğini ve yüzde 3 ile 5 arasında bir büyüme yaşayacağını belirtmiştik. Gidişat ve sonuca baktığımızda da bu öngörümüzün gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Bu minvalde bakınca 2017 yılının da çok farklı bir yıl olmayacağım öngörüyoruz. 2017 içinde sektörün önünü açacak düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılırsa tablo çok değişir. KDV, dolaylı vergi ve imar mevzuatında yapılacak düzenlemeler olumlu sonuçlar yaratır ” dedi.

REKABETÇİ PİYASA

Gayrimenkul sektörünün genel dinamiğine bakıldığında satışlarda krizlerin yaşanmadığını belirten Çelik, “Firmaların ev satışlarında adetsel olarak ve cirosal olarak bir azalma yok. Ancak sektörde nakit akışlarında kâr üretmekte ve nakit akışını yönetmekte zorlanma yaşanıyor. Firmaların kâr üretmekte zorlanmasının birinci nedeni...