23 / 04 / 2024

Nergiz parkı betonlaşıyor mu

Nergiz parkı betonlaşıyor mu

Birgün Gazetesi'nin haberine göre İzmir Karşıyaka'da Nergiz ve Goncalar Mahallelerinin ortak kullanımında olan Nergiz parkının betonlaştırılmak istenmesine mahalleli karşı çıkıyor. Nergiz Parkı'nda buluşan semt sakinleri buradan Belediye'ye yürüdü...

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park'ı satıyor!

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelin satış süreci ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte satış sürecindeki son durum...

Halil İbrahim Alparslan: İzmir'de gayrimenkuller değerini kaybedecek!

İzmir’deki yapılaşmanın endişe verici boyutlar ulaştığını söyleyen Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Halil İbrahim Alparslan; "İzmir Betonlaşıyor, Cazibesini Kaybediyor" dedi...

İBB, Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkı satıyor!

İBB, bütçeye kaynak oluşturabilmek için Şile’de bulunan Kumbaba Sahili’nde yer alan ve içerisinde park da bulunan araziyi 22 milyon 795 bin 836 TL'ye satışa çıkardı. İhale, yarın gerçekleşecek.

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Kaleardı Şehir Parkı tamamlanıyor!

Bayburt Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl yapımına başladığı Kaleardı Şehir Parkı projesinde çalışmalar yoğun bir tempoyla sürerken, parkın yapımında oldukça büyük mesafe kat edildi.

Muhittin Dalgıç'tan Çeşme'de betonlaşma açıklaması!

İzmir Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, basında çıkan ‘Çeşme betonlaşıyor’ açıklamalarına cevap verdi. Dalgıç, '‘Çeşme betonlaşıyor’ deniliyor. Bu mümkün değil'' açıklamasında bulundu.

Harran Ovası betonlaşıyor!

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Ali Rıza Öztürkmen, 2006 yılında 20 bin dekar olan tarım arazilerindeki betonlaşma oranının son 10 yılda yaklaşık 3 kat artarak 60 bin dekara çıktığını ifade etti.

Karşıyaka Nergiz Parkı sil baştan yenilendi!

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en büyük parklarından biri olan Nergiz Parkı’nı sil baştan yeniledi. Geçtiğimiz ay açılışı yapılan park, kısa sürede bölgenin cazibe merkezi haline geldi.

Şanlıurfa Selahaddin-i Eyyubi Parkı tamamlanıyor!

Haliliye sınırları içerisinde yer alan Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki Selahaddin-i Eyyubi Parkı tamamlanmak üzere. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin yeşil alan çalışması yaptığı park, kısa bir süre sonra halkın hizmetine sunulacak.

Gaziantep Nizip'e ikinci park!

İlçelerdeki sosyal yapılaşmayı sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip’e ikinci parkı yapıyor. Daha önce Karpuzatan Mesire Alanı ve Parkı’nı yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çamlık Parkı’nı Nizip’e kazandırıyor.

Erzurum Telsizler Kavşağı'na yeni park!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, merkez Palandöken ilçesindeki Yıldızkent semtinde bulunan Telsizler Kavşağı’na park yapıyor.

Malatya Akçadağ'a 4.5 dönümlük park!

Malatya Büyükşehir Belediyesi kırsal ilçe ve mahallelere başlattığı hizmet kervanına yoğun bir şekilde devam ediyor. Her ilçeye bir park yapmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ İlçesi’ne de güzel bir park yapıyor.

Karşıyaka Nergiz Parkı ne zaman açılacak?

Karşıyaka Belediyesi, Nergiz Parkı’nı sil baştan yeniliyor. Sıradan bir parktan öte; hem çocuklar hem de yetişkinler için modern bir sosyal yaşam alanına dönüşecek olan park, Ramazan Bayramı’nın ardından törenle hizmete açılacak.

Nergiz parkı betonlaşıyor mu Haberi

Nergiz parkı betonlaşıyor mu

İzmir Karşıyaka'da Nergiz ve Goncalar Mahallelerinin ortak kullanımında olan Nergiz parkının betonlaştırılmak istenmesine karşı çıkan ve bir haftadır eylem yapan mahalleliler hafta sonunda da sokağa çıktı. Nergiz Parkı'nda buluşan semt sakinleri buradan Belediye'ye yürüdü. Parkın Belediye'nin değil halkın olduğunu ifade eden mahalleliler tepkilerini "Parkımızda beton istemiyoruz", "Nergiz uyuma yeşiline sahip çık" sloganları atarak gösterdi. Gezi Direnişinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart taşıyan protestocular Belediye Başkanı Cevat Durak'ı kastederek "Cevat gözünü inşaat bürümüş", "İnşaat parka bol gelir, Karşıyaka sana dar gelir" pankartları taşıdı. 


'PROJEYİ DERHAL İPTAL EDİN' 


Belediye önünde mahalleliler adına konuşan Semra Hancıoğlu, projeleri halktan saklayan bir belediye istemediklerini ifade ederek, planın derhal durdurulmasını talep etti. Projeye kendi imkanları ile ulaştıklarını belediyenin hiçbir şekilde bilgilendirmede bulunmadığını söyleyen Hancıoğlu parkta bir yer...