28 / 03 / 2024

Nergiz parkı protesto

Nergiz parkı protesto

Birgün Gazetesi'nin haberine göre İzmir Karşıyaka'da Nergiz ve Goncalar Mahallelerinin ortak kullanımında olan Nergiz parkının betonlaştırılmak istenmesine mahalleli karşı çıkıyor. Nergiz Parkı'nda buluşan semt sakinleri buradan Belediye'ye yürüdü...

Karşıyaka Nergiz Parkı'nın imar planı değişti!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, halkın talepleri doğrultusunda Nergiz Parkı'nın milyonluk arazisi için imar planı değişikliği yaptı. İmar planında 'belediye hizmet alanı' olan 2 bin 500 metrekarelik arazi, resmen 'park' oldu.

Maçka Parkı için yogalı protesto!

Beşiktaş’ta gerçekleşmesi planlanan ve Maçka Parkı’nı da etkileyecek tünel projesini protesto etmek isteyen çevreciler, tepkilerini parkta koşu, yoga gibi etkinlikler yaparak gösterdi.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Karşıyaka Nergiz Parkı sil baştan yenilendi!

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en büyük parklarından biri olan Nergiz Parkı’nı sil baştan yeniledi. Geçtiğimiz ay açılışı yapılan park, kısa sürede bölgenin cazibe merkezi haline geldi.

Ihlamur Parkı’ndaki konut projesi protesto edildi!

Kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’na yapılacak 5 katlı 30 daire projesine tepki çığ gibi.

Karşıyaka Nergiz Parkı ne zaman açılacak?

Karşıyaka Belediyesi, Nergiz Parkı’nı sil baştan yeniliyor. Sıradan bir parktan öte; hem çocuklar hem de yetişkinler için modern bir sosyal yaşam alanına dönüşecek olan park, Ramazan Bayramı’nın ardından törenle hizmete açılacak.

Kabataş-Beşiktaş metro hattı inşaatı protesto edildi!

Cihangir Park Forumu, Beyoğlu Kent Savunması ve Beşiktaş Kent Dayanışması, Kabataş-Beşiktaş metro hattı inşaatı için Fındıklı Parkı’nı kapatan Alarko Holding’i protesto etti.

Bahçeşehir Göleti'nin satışı protesto edilecek!

29 Ekim tarihinde saat 09:00'da Bahçeşehir Gölet'te buluşacak olan gölet gönüllüleri Bahçeşehir Gölet Park'ın satılarak betonlaştırılmasını ve parkın kullanımının demir çitlerle kısıtlanmasını protesto edecek...

Karşıyaka Nergiz Parkı yenileniyor!

Karşıyaka Belediyesi, Nergiz Parkı'nı yenilemek ve daha modern hale getirmek için çalışma başlattı. Mahalle halkının istekleri doğrultusunda park içindeki ağaç ve yeşil alan oranı artırılacak.

Kabataş Fındıklı Parkı'ndaki metro inşaatı protesto edildi!

TMMOB ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Kabataş'taki Fındıklı Parkı'nın bir bölümünün metro inşaatı nedeniyle kapatıldığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Bahçeşehir Gölet Park ihalesi için yürüyüşlü protesto yapıldı!

Bahçeşehir Göleti’nin 22 Nisan’da yapılacak ihaleyle yapılaşmaya açılacağını iddia eden bölge sakinleri, gölet parkında yürüyüş ve koşu yaparak tepkilerini ortaya koydu. “Gölet satılmasın” yazılı tişörtler giyen vatandaşlar, sloganlarla protesto yaptı.

Maslak'taki tabiat parkı yapılaşmaya mı açılıyor?

İstanbul Maslak'taki tabiat parkının yapılaşmaya açılmasını protesto eden "Diren Fatih Ormanı İnisiyatifi" üyeleri, insan zinciri eylemi yaptı..

Nergiz Çocuk Parkı icradan 1.3 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

Ankara 22. İcra Müdürlüğü; Yenimahalle İlçesi, Demetgül Mahallesi'nde yer alan Nergiz Çocuk Parkı'nın bulunduğu alanı satışa çıkardı. Toplam bedeli 1 milyon 300 bin TL olarak belirlendi.

Nergiz parkı protesto Haberi

Nergiz parkı protesto

İzmir Karşıyaka'da Nergiz ve Goncalar Mahallelerinin ortak kullanımında olan Nergiz parkının betonlaştırılmak istenmesine karşı çıkan ve bir haftadır eylem yapan mahalleliler hafta sonunda da sokağa çıktı. Nergiz Parkı'nda buluşan semt sakinleri buradan Belediye'ye yürüdü. Parkın Belediye'nin değil halkın olduğunu ifade eden mahalleliler tepkilerini "Parkımızda beton istemiyoruz", "Nergiz uyuma yeşiline sahip çık" sloganları atarak gösterdi. Gezi Direnişinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart taşıyan protestocular Belediye Başkanı Cevat Durak'ı kastederek "Cevat gözünü inşaat bürümüş", "İnşaat parka bol gelir, Karşıyaka sana dar gelir" pankartları taşıdı. 


'PROJEYİ DERHAL İPTAL EDİN' 


Belediye önünde mahalleliler adına konuşan Semra Hancıoğlu, projeleri halktan saklayan bir belediye istemediklerini ifade ederek, planın derhal durdurulmasını talep etti. Projeye kendi imkanları ile ulaştıklarını belediyenin hiçbir şekilde bilgilendirmede bulunmadığını söyleyen Hancıoğlu parkta bir yer...