25 / 04 / 2024

new york asansör boşluğu müze

new york asansör boşluğu müze

ABD'deki New York Tribeca'da dünyanın en küçük müzesinde ilginç parçalar sergileniyor...

New York Başsavcılığı Donald Trump'ın malvarlığına el koymak için ilk adımı attı!

464 milyon dolarlık para cezasına çarptırılan ABD eski Başkanı Donald Trump verilen cezayı ödeyemiyor. New York Başsavcılığı da Donald Trump hakkındaki dolandırıcılık kararını tebliğ ederek, eski başkanın eyaletteki mülklerine el konulması için ilk adımı attı.

Mozilla Firefox’un kurucu ortağı Blake Ross, New York'tan 251 milyon TL'ye ev aldı!

Web tarayıcısı Mozilla Firefox’un kurucularından biri olan Blake Ross, yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı ve New York'ta yer alan çevre dostu bir rezidanstan ev aldı. Ross, 233 metrekarelik eve 251 milyon TL (8,25 milyon dolar) ödedi. İşte o evin özellikleri...

Serdar Bilgili, New York'taki yeni gökdelen yatırımını ‘yakında’ diyerek duyurdu! 

Beşiktaş’ın eski başkanı ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, New York’ta ortak olduğu gökdelenin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı ve ‘yakında’ dedi. İşte detaylar...

Serdar Bilgili, ABD'deki emlak yatırımlarını hızlandırdı! New York'taki 88 katlı 278 metrelik gökdelenin ortağı oldu! 

ABD’de ortaklarıyla 3.5 milyar dolardan fazla proje geliştiren işadamı Serdar Bilgili, yeni projeler için düğmeye bastı. Bilgili, ünlü gayrimenkul kralı Davide Bizzi ile ortaklık kurdu ve 88 katlı 278 metre uzunluğundaki New York’un en fazla kata sahip 4’üncü gökdeleninin ortağı oldu.

New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı: Lüks apartman neden yıkıldı?

New York Times tarafından yapılan bir araştırma ve adli analiz, büyük depremde kusurlu tasarım ve asgari denetimin nasıl ölümcül sonuçlar oluşturduğunu gözler önüne serdi. New York Times, Rönesans Rezidans'ı araştırdı. İşte o lüks apartmanın ölüm tuzağı olmasının nedenleri...

New York Borsası bugünü düşüşle kapattı!

New York borsası, yükselen faiz oranlarının yüksek enflasyon ortamında ekonomiyi resesyona sürükleyebileceği endişeleriyle düşüşle kapandı.

New York borsası düşüşle kapandı!

New York borsası, yüksek enflasyon ortamında artan faiz oranlarının ekonomiyi resesyona sürükleyeceği endişeleriyle haftanın ilk işlem gününü düşüşle kapattı.

Dünyayı küçültecek uçak! İstanbul-New York 5 saat

Hala 10 saatten fazla bir uçuşla İstanbul'dan New York'a gidiliyor. ‘Overture’ uçağı dünyadaki bu uzun uçuşlara son verecek gibi görünüyor. Artık İstanbul-New York arası yarıya indi.

Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ile New York'ta restoran açacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ve Hintli mutfak gurusu Arjun Waney tarafında New York'ta gerçekleştirilecek yeni yatırımı kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in o yazısı...

New York'ta kiracıların yüzde 25'i Mart ayından beri kiralarını ödeyemiyor!

ABD'nin New York kentinde, koronavirüs salgını sebebiyle gelir kaybı yaşayan her 4 kiracıdan 1'inin 4 aydır kirasını ödeyemediği bildirildi.

New York'ta emlak sektörü yeniden faaliyete geçiyor!

New York'ta restoranlar açık havada hizmet verebilecek, mağazalar, kuaförler, emlak sektörü ve ibadet yerleri de açılacak.

New York'ta inşaat sektörü faaliyete geçiyor!

New York'ta normalleşme adımları kapsamında birinci faz gerçekleştirilecek. Birinci fazda inşaat sektörü faaliyete geçecek...

New York'ta beş bölgede inşaat sektörüne onay verildi!

New York Valisi Andrew Cuomo, yaptığı açıklamada eyalette vaka sayıları azalan ve açılma kriterlerini karşılayan beş bölgede inşaat, üretim gibi sektörlere onay verildiğini söyledi.

new york asansör boşluğu müze Haberi

new york asansör boşluğu müze

 Sadece hafta sonu açık olan müzede George Bush'a Irak ziyareti sırasında atılan ayakkabı olduğu iddia edilen bir çift siyah ayakkabı da sergilenen eşyalar arasında. 

     ''Museum'' adlı mekanda görevli Natalie Guevara, müzenin hafta sonları 11.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu belirtti. Guevara, New York'un Manhattan adasında atıl kalan bir yük asansörünün boşluğunda kurulan müzenin, 5,5 metrekarelik eni ve 2 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en küçük alana sahip müzesi olduğunu söyledi. 

     Geçen yıl mayıs ayında ilk defa açılan ve bu sezon tekrar eşyalarını görücüye çıkaran müzede günlük eşyalardan ay yüzeyine ait olduğu söylenen kayalara kadar çeşitli materyaller sergileniyor. Buluntu eşyalar, sahte paralar, hobi sahiplerinin el yapımı eserleri, tencere toptancısının ürün ve fiyat listesi, dünyanın çeşitli yerlerinde kullanılan diş macunu tüpleri,...