25 / 04 / 2024

New York'ta 5,5 metrekarelik asansör boşluğu müze oldu!

New York'ta 5,5 metrekarelik asansör boşluğu müze oldu!

ABD'deki New York Tribeca'da dünyanın en küçük müzesinde ilginç parçalar sergileniyor...



 Sadece hafta sonu açık olan müzede George Bush'a Irak ziyareti sırasında atılan ayakkabı olduğu iddia edilen bir çift siyah ayakkabı da sergilenen eşyalar arasında. 

     ''Museum'' adlı mekanda görevli Natalie Guevara, müzenin hafta sonları 11.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu belirtti. Guevara, New York'un Manhattan adasında atıl kalan bir yük asansörünün boşluğunda kurulan müzenin, 5,5 metrekarelik eni ve 2 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en küçük alana sahip müzesi olduğunu söyledi. 

     Geçen yıl mayıs ayında ilk defa açılan ve bu sezon tekrar eşyalarını görücüye çıkaran müzede günlük eşyalardan ay yüzeyine ait olduğu söylenen kayalara kadar çeşitli materyaller sergileniyor. Buluntu eşyalar, sahte paralar, hobi sahiplerinin el yapımı eserleri, tencere toptancısının ürün ve fiyat listesi, dünyanın çeşitli yerlerinde kullanılan diş macunu tüpleri, mahkumlara ait el yapımı hediyelik eşyaların yanında Irak ziyaretinde Iraklı gazeteci Muntazır El-Zeydi'nin ABD Başkanı Georbe Bush'a fırlattığı ayakkabı olduğu iddia edilen bir çift siyah ayakkabı da sergilenen eşyalar arasında bulunuyor. 

     Josh Safdie ve Alex Kalman'a ait müze ücretsiz olarak gezilebilirken isteyenler girişteki yardım kutusuna bağışta bulunabiliyor. Dünyaca ünlü film festivallerinin de yapıldığı Tribeca semtinin Cortland Alley sokağında yer alan müzeyi gezenler için cep telefonundan dinlenebilen sesli rehber hizmeti de sunuluyor. 

     

AA


Geri Dön