29 / 03 / 2024

Niğde Sazlıca imar planı

Niğde Sazlıca imar planı

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

TOKİ'den Niğde'ye 253 konutluk yeni proje müjdesi!

Yeni konut yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Niğde'de 253 konutluk yeni proje inşa edecek. Projede ayrıca 3 dükkanlı ticaret merkezi de yer alacak.

Niğde'de imar barışına 16 bin başvuru!

Niğde Çevre ve Şehircilik Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Niğde’de imar barışından yararlanmak üzere 16 bin 589 kişinin başvurduğunu dile getirdi. 

Niğde'de imar barışına 9 bin 243 kişi başvurdu!

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Niğde’de imar barışına bu zamana kadar 9 bin 243 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Niğde Bor Şeker Fabrikası arazisinde imar planı değişikliği!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Niğde'nin Bor ilçesi, Kemerhisar ve Bahçeli/Şeker mahallesinde bulunan Bor Şeker Fabrikası alanına ait arazilerde imar planı değişikliği yapıyor. İmar planı değişikliği Resmî Gazete’de yayınlandı.

Niğde Genel Meclisi'nde imar değişikliğine 1 ret, 3 onay!

Niğde İl Genel Meclisinin 2016 yılı Kasım ayı olağan toplantısı üçüncü birleşim gündemine ilişkin toplandı İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna'nın başkanlığında yapıldı.

Niğde Belediye Meclisi'nde imar konuları karara bağlandı!

Niğde İl Encümeni İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol’un başkanlığında toplanarak gündeminde yer alan 9 ayrı konuyu görüşüp karara bağladı.

Niğde Sazlıca'daki tarım arazileri satıldı!

Niğde’nin en güzel kasabalarından biri olan Sazlıca Kasabasında, tarım yapılan tarlaların bir şekilde tarım arazisinden çıkarılarak parsellendiği ve arsa olarak satıldığı iddia edildi.

Niğde Kömürcü Köyü'nün nazım imar planı onaylandı!

Niğde İl Genel Meclisi 2016 yılı Eylül ayı Olağan toplantısı dördüncü birleşim gündemini görüşmek amacıyla dün İl Özel İdaresi İl Genel Meclis binası toplantı salonunda toplandı.

Niğde Belediyesi imar düzenlemesi yapacak!

Niğde Belediye Meclisi, Eylül Dönemi Toplantısını, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında yapılan toplantıda gündemle ilgili maddeler karara bağlandı.

Niğde Sazlıca altyapı projeleri TBMM'de

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Sazlıca Kasabası'nda yürütülen su, kanalizasyon ve altyapı projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Niğde Belediye Meclisi İmar Komisyonu imar planlarını karara bağladı!

Niğde Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Toplantıda Ermeni Kilisesinin yanındaki alana park yapılması kararlaştırıldı.

TCDD'nin Niğde Bor'daki imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TCDD'nin Niğde Bor'daki 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini onayladı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınladı.

Niğde Sazlıca imar planı Haberi

Niğde Sazlıca imar planı

Son zamanlarda gerek Niğdeli vatandaşların gerekse Çukurova illerinden yaylacı ve yazlıkçıların büyük talep gösterdiği Sazlıca kasabasında, arsalara taleplerin artmasının ardından tarım arazilerinin arsaya dönüştürüldüğü ve bu arsalarında yüksek bedeller karşılığında satıldığı iddia edildi. Ayrıca Sazlıca kasabasında, tarım arazilerinin arsa vasfına çevrilmesi için Belediye tarafından kişiye özel imar tadilatı yapıldığı diğer iddialar arasında.


TARIM ARAZİLERİ YOK EDİLİYOR İDDİASI


Kasaba sakinlerinden Şenol Koç, belediyenin yapmış olduğu imar tadilatları ile tarım arazilerinin yok edildiğini iddia ederek” “Kasabamızın arazisi tarıma oldukça elverişli bir yapıya sahip, belediyemiz tarafından tarıma oldukça elverişli olan tarlalar imar tadilatları ile imara açılıyor ve arsa vasfı kazandırıyor. Kasabamızın bazı bölgeleri tarıma elverişli değil, imarların bu elverişsiz arazilere açılması yerine tarım arazilerine açılmasına anlam veremiyoruz. Bazı bahçeleri alan insanlar bilerek ağaçları kurutuyor,...