20 / 04 / 2024

Nihat Zeybekçi Müteahhitlik sektörü

Nihat Zeybekçi Müteahhitlik sektörü

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, 1972 yılında Libya 'da liman projesi ile başlayan yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2014 yılında 22.5 milyar dolarlık proje üstlendiğini bildirdi.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Yurt dışı müteahhitlik sektörü 11 ayda yaklaşık 10 milyar dolarlık iş üstlendi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk yurt dışı müteahhitlik sektörünün 2022 yılının ilk 11 aylık döneminde üstlendiği proje tutarı yaklaşık olarak 10 milyar dolar şeklinde oldu.

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022!

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2022 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ, bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Emlak Konut GYO Denizli Merkezefendi projesi için Turgut Müteahhitlik'le sözleşme imzaladı!

Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen Denizli Merkezefendi Projesi İkmal İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Turgut Müteahhitlik San. ve Tic. A.Ş. ile 24 Kasım tarihinde imzalandı. 

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Referans Kartal Panorada için müteahhitlik sözleşmesi imzalandı!

Kiler GYO, İstanbul İli Kartal İlçesi 11371 ada 184 parsel ve 11466 ada 105 parselde gerçekleştirilecek olan Referans Kartal Panorada Projesi için Biskon Yapı A.Ş. ile müteahhitlik sözleşmesi imzaladı.

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Müteahhitlik şartları değişti!

Müteahhit olmak için yönetmeliğe yeni şartlar eklendi. Türkiye'de müteahhitlik yapmak isteyenler için gerekli olan yeni şartlar, bugünkü 31263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Erman Ilıcak: Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu!

Rönesans İnşaat, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde 23. sırada yer alıyor. Rönesans Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, "Rönesans İnşaat, müteahhitlik sektörüne meydan okumak için kuruldu" diye konuştu.

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki projeleri 395 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kasım ayı sonu itibarıyla müteahhitlik firmalarının yurt dışında üstlendiği projelerin toplam tutarının 395 milyar dolara ulaştığını söyledi. Pekcan, "İnşallah yıl sonuna kadar 400 milyar doları göreceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Andapark Sultanbeyli'nin müteahhitlik sözleşmesi iptal edildi!

Trend GYO, Andapark Sultanbeyli Projesi için İYS Yapı Sanayi AŞ ile yapılan yine özel durum açıklaması ile yayınladığımız  müteahhitlik sözleşmesini iptal etti ve proje askıya çıkarıldı.

Nihat Zeybekçi Müteahhitlik sektörü Haberi

Nihat Zeybekçi Müteahhitlik sektörü

Nihat Zeybekci. "Sektörün 2014 yılı sonu itibariyle tüm dünyada üstlenmiş olduğu proje değeri 300 milyar doları geçti." dedi. Müteahhitlik sektörünün 2014 yılındaki gelişmelerine ilişkin yazılı değerlendirmelerde bulunan Nihat Zeybekci. yurt dışı müteahhitlik sektörünün, gerçekleştirdiği büyüme rakamları ve üstlendiği projelerdeki başarılarıyla dünyada haklı bir itibar kazandığını kaydetti. 


42 YIL İÇERİSİNDE 7 BİN 684 PROJE ÜSTLENİLDİ 

Yurt dışı müteahhitlik sektörünün 42 yıl içerisinde 104 ülkede toplam değeri 300 milyar doları aşan 7 bin 684 proje üstlendiğini kaydeden Zeybekci. şöyle devam etti: "2014 yılında da bölgemizde yaşanan ciddi siyasi istikrarsızlıklara ve konjonktürel sorunlara rağmen 22.5 milyar dolar değerinde proje üstlenildi. 


2014 yılının son döneminde işveren idarelerle firmalarımız arasında imzalanan yeni sözleşmelere dair bilgilerin bakanlığımız veri tabanına girmesiyle birlikte bu rakamın bir miktar daha artması beklenmektedir....