26 / 04 / 2024

nisan 2018 konut verileri

nisan 2018 konut verileri

TÜİK, Nisan ayı konut satış rakamlarını az önce açıkladı. Buna göre Türkiye genelinde konut satışları 2018 Nisan ayında 103 bin 87 olarak kaydedildi. 

Konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti! Hangi ilde konut fiyatlarındaki artış ne kadar oldu? 

Son 9 aydaki yıllık artışlara bakıldığında ülke genelinde konut fiyatlarında yüzde 200’e, İstanbul’da ise yüzde 240’a ulaşan artış oranları kaydedilmişti. Ancak Nisan'da konut fiyatlarındaki artış resmen hızını kesti. İşte o rakamlar...

Konut kredilerindeki sınırlamalar satışları düşürdü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde Nisan'da konut satışları yüzde 35,6 azaldı ve 85 bin 652 oldu. Konut satışları Ocak-Nisan döneminde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 18,6 azalışla 368 bin 867 şeklinde gerçekleşti. 

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

Konut satışları düşüyor, fiyatlar da gerileyecek mi? Uzman isim açıkladı: Ev alacaklar harekete geçmeli mi?

Türkiye’de Nisan'da konut satışlarında önemli bir gerileme kaydedildi. Gayrimenkul Danışmanı Nilüfer Kas, konutta hareketliliğin yaşanmasının beklediği tarih ile gelecek günlerdeki konut fiyatı beklentilerine ilişkin açıklama yaptı. Peki ev almak için şu an doğru zaman mı?

Konut satışları rekora koşuyor!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde toplamda 133 bin 58 konut satıldı. Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

İzmir'de Nisan ayında en çok konut hangi ilçede satıldı?

Geçtiğimiz hafta TÜİK tarafından Nisan ayı konut satış verileri açıklandı. Peki bu verilere göre İzmir'de kaç konut satıldı? İzmir'de en çok konut hangi ilçede satıldı? İşte ayrıntılar...

Yabancılar konut alımında hangi illeri tercih ediyor?

Nisan ayı konut satış rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Nisan ayında yabancıya konut satışları yüzde 416 oranında arttı. Yabancıların konut satışında tercih ettiği ilk iller İstanbul ve Antalya oldu.

Nisan'da yabancıya 4 bin 77 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan ayında yabancıya 4 bin 77 adet konut satıldı.

Konut satışlarındaki artışı pandemi tetikledi!

Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, TÜİK tarafından açıklanan Nisan 2021 konut satış istatistiklerini değerlendirdi. 

Konut kredisi faizlerinde yeni kampanya olacak mı?

İstanbul Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman, bugün TÜİK tarafından açıklanan Nisan ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. İşte Büyükduman'ın o açıklamaları.

Konut satışlarında yeni rekor beklentisi!

Türkiye ekonomisinin de, dünya ekonomisinin de dibe vurduğu, en az konutun satıldığı Nisan'da, konut fiyatlarında Türkiye ortalamasında yüzde 1.7 artış yaşandı. Peki önümüzdeki süreçte ne olacak?

Konut fiyat endeksi Nisan'da yüzde 16.7 arttı!

TCMB'nin açıkladığı Nisan 2020 Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, Nisan'da konut fiyat endeksi yüzde 1.7 arttı...

nisan 2018 konut verileri Haberi

nisan 2018 konut verileri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün Nisan ayında ilişkin konut satış verilerini yayınladı. Nisan ayında Türkiye'de toplamda 103 bin 87  konut satıldı. İnşaat patronları TÜİK Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendirdi..

Tamer Özyurt / Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı:
“Konut alıcısı için büyük fırsat”

Hükümetin önderlik ettiği kampanya ve destek süreci herkesi umutlandırdı Sektöre büyük ivme kazandıracak olan ve inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun önüne geçmek için atılan adımlar konut satış rakamlarını çok yukarılara taşıyacak. Yüzde 18 KDV uygulanan konutta KDV yüzde 8’e çekildi, tapu harcı oranı da binde 20’den binde 15’e düşürüldü. Daha sonra yüzde 1.25-1.35 bandında olan kredi faizi 10 yıl vadede ve 500 bin liraya kadar olan kullanımda yüzde 0.98’e kadar çekildi. Tüm bu destek hamlelerinden sonra gayrimenkul sektörünün çatı örgütleri...