27 / 04 / 2024

Konut satışları rekora koşuyor!

Konut satışları rekora koşuyor!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde toplamda 133 bin 58 konut satıldı. Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Büyük ölçekli konut projelerine satış, pazarlama ve konsept danışmanlığı hizmeti veren Aremas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Yaptığı açıklanan resmi olarak açıklanan rakamların beklentiler doğrultusunda olduğunu kaydeden Vedat Arslan Nisan ayının da Mart gibi hareketli geçtiğini dile getirerek, “Satışlarda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39’a yakın bir artış oldu.” şeklinde konuştu.

Konut satışları rekora koşuyor!

İpotekli satışlar geçen yıla göre arttı mı?

Yaptığı açıklamada ipotekli satışlarda yaşanan yıllık yüzde 82.9’luk artışın sektör açısından şaşırtıcı olduğuna değinen Vedat Arslan, “Bu yönelimin temelinde gayrimenkul geliştiricilerinin vadeliden çok peşin satış yöntemini tercih etmesi yatıyor. Nisan ayında gerçekleşen satışların yüzde 24,1’inin ipotekli olarak gerçekleşti. Markalı konut projelerinde geliştiriciler artan maliyetler karşısında mümkün olduğunca kendi bünyesinde vadeli satmamaya çalışıyor. Vadeli satışlarda da maksimum 18-24 aylık vadeler göze çarpıyor. Bunun da ana sebebini maliyetlerdeki ve dolayısıyla satış fiyatlarındaki ani değişiklikler oluşturuyor. Maliyet kontrolü açısından önünü göremeyen geliştiriciler de doğal olarak mümkün olduğunca peşin satışa yönelmiş durumda.” dedi.


Geri Dön