28 / 03 / 2024

Konut satışları rekor mu kırdı

Konut satışları rekor mu kırdı

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde toplamda 133 bin 58 konut satıldı. Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Arsa ve arazi satışlarında ibre tersine döndü! O bölgede satışlar rekor kırdı!

Konut satışlarının azaldığı şu günlerde arsa ve arazi satışlarında ibreler tersine döndü. Özellikle Marmara bölgesinde arsa satışları rekor kırdı. 

ABD'de ikinci el konut satışları 2 yılın en düşük seviyesinde!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen mortgage faiz oranlarının artmasıyla ikinci el konut satışları Mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,4 düştü.

Konut satışlarında rekor üstüne rekor kırılıyor!

Güvenli yatırım arayışı ve ‘fiyatlar daha da yükselir’ endişesi konut satışlarını hızlandırdı. 2021’in son ayında 226 bin 503 konut satışıyla yılın zirvesine ulaşıldı. Bu seviye aynı zamanda, hem tarihin en yüksek ikinci aylık satışı, hem de tüm zamanların en iyi aralık ayı satış rakamı oldu.

Konut satışları rekor kırdı! İşte nedeni!

Kamu bankalarının faiz indiriminden sonra Kasım 2021'de 179 bin adetle senenin en yüksek konut satış rakamı elde edildi. Sektör temsilcileri konut satışlarındaki rekorun nedenlerini açıkladı. Konut satışları neden rekor kırdı?

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor!

Moskova'da elit konut satışlarında rekor bekleniyor. Knight Frank temsilcisi bu sene elit konut kategorisinde 1500 civarı satış beklediklerini dile getirdi.

2020 konut satışlarında rekor yılı oldu!

Sanayi üretimi 2020 Kasım'da yüzde 1.3, yıllık yüzde 11 arttı. Pandemi kısıtlamalarına rağmen sanayideki olumlu görünüm, 2020'nin pozitif büyümeyle kapanacağı beklentilerini güçlendirdi. 2020'de konut satışlarında rekor kırıldı

Konut satışlarında rekor sinyali!

Koronavirüs salgını döneminde konut satışlarında düşük faiz kampanyası pandeminin yarattığı olumsuz tabloyu ortadan kaldırdı. Yılın ilk 10 ayında satışların yüzde 27 artması konut satışlarında rekor ihtimalini güçlendirdi.

ABD'de bekleyen konut satışları Ağustos'ta rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de, bekleyen konut satışları, Ağustos ayında aylık yüzde 8,8 artarak rekor seviyeye çıktı

Konut satışlarında rekor artış trendi!

Türkiye'de 2020 Ağustos ayında 170 bin 408 konut satıldı. İnşaat ve Gayrimenkul sektörünün patronları konut satışlarıyla ilgili değerlendirmeler gerçekleştirdi.

ABD'de ikinci el konut satışları temmuzda rekor tazeledi!

ABD'de ikinci el konut satışları, Temmuz ayında aylık yüzde 24,7 artarak 5,86 milyona yükseldi

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Kredili konut satışlarında yeni rekor!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Temmuz'da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 124,3 artarak 229 bin 357 rakamına ulaştı ve tarihi rekor kırıldı. İpotekli (kredili) konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 900,6 artarak 130 bin 721 oldu. 

Berat Albayrak: Konut satışları Temmuz'da tarihi rekor kırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temmuz ayı konut satış istatistiklerine ilişkin olarak "Konut satışları temmuzda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı." dedi.

Konut satışları rekor mu kırdı Haberi

Konut satışları rekor mu kırdı

Büyük ölçekli konut projelerine satış, pazarlama ve konsept danışmanlığı hizmeti veren Aremas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Yaptığı açıklanan resmi olarak açıklanan rakamların beklentiler doğrultusunda olduğunu kaydeden Vedat Arslan Nisan ayının da Mart gibi hareketli geçtiğini dile getirerek, “Satışlarda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39’a yakın bir artış oldu.” şeklinde konuştu.

İpotekli satışlar geçen yıla göre arttı mı?

Yaptığı açıklamada ipotekli satışlarda yaşanan yıllık yüzde 82.9’luk artışın sektör açısından şaşırtıcı olduğuna değinen Vedat Arslan, “Bu yönelimin temelinde gayrimenkul geliştiricilerinin vadeliden çok peşin satış yöntemini tercih etmesi yatıyor. Nisan ayında gerçekleşen satışların yüzde 24,1’inin ipotekli olarak gerçekleşti. Markalı konut projelerinde geliştiriciler artan maliyetler karşısında mümkün olduğunca kendi bünyesinde vadeli satmamaya...