25 / 04 / 2024

Konut satışları rekora koşuyor!

Konut satışları rekora koşuyor!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde toplamda 133 bin 58 konut satıldı. Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan Nisan ayı konut satış istatistikleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...



Yabancıya satış ile göçmen krizi birbirine karıştırılmamalı

Yabancıya konut satış rakamları ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Arslan, “Yabancıya satış anlamında Mayıs ayında da bir yükseliş bekliyoruz. Ancak sonra 250 bin dolar olan başvuru şartının 400 bin dolara yükseltilmesi sebebiyle satışlar düşecektir.” ifadelerinde bulundu. Yabancıya konut satışlarında 1152 adetlik konut satışı ile birinci sıraya yükselen Rusya’yı da değerlendiren Arslan, “Rusya’yı uzun bir süredir ilk üçte görüyoruz. Savaşın etkisini mart ayı verilerinde göremedik ancak bu aya yansımış durumda. 905 adetlik konut satışı ile ikinci sırada yer alan İran’la da aralarındaki makas oldukça açık. Rusya etkisinin Mayıs ayında da devam etmesini bekliyoruz.” dedi.

Konut satışları rekora koşuyor!

Yurt içi satışlarındaki yabancı payının yüzde 4 ile sınırlı olduğunu belirten Vedat Arslan, “Konut fiyatlarındaki artışta da yabancı etkisi sınırlı. Yabancıya konut satışı ülkeye döviz girdisi sağlayan önemli bir unsurdur. Bu konu göçmen sorunu ile karıştırılmamalıdır.” dedi.

Türkiye’de genel sahiplik oranı düşüyor mu?

TÜİK verilerinin dışında genel olarak gayrimenkul piyasası ile ilgili artan fiyatlar ve yaşam koşulları nedeniyle konut sahiplik oranlarında düşüş gözlemlediklerine değinen Vedat Arslan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Gayrimenkul mevcut konjonktürde en güvenli yatırım araçlarından biri. Ekonomik durumu iyi olan kişilerde birden fazla ev sahibi olma oranında artış gözlemliyoruz ancak genel sahiplik oranı düşüyor.” 

2022 Nisan'da 133 bin 58 konut satıldı!

Yabancılar en çok 1+1 konut alıyor! Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? 

TOKİ'den İstanbul'da 2.227 TL taksitle konut sahibi olma fırsatı! Ucuz 2+1 ve 3+1'ler için hemen başvurun! Son 3 gün!


Geri Dön