28 / 03 / 2024

Nisan ayı ziyaretçi sayısı

Nisan ayı ziyaretçi sayısı

Türkiye'yi nisanda ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,07 düşüşle 1 milyon 753 bin 45 olarak gerçekleşti.

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

Nisan Ayının En Hızlı 10 Android Telefonu Belli Oldu - İşte Performans Şampiyonları!

AnTuTu, nisan ayının en hızlı 10 Android telefonunu duyurdu. Geçen ay hangi telefonların performansı öne çıktı?

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı

Ticaret Bakanlığı’nın Salı günü bildirdiğine göre, perakende satışlar arttığı halde beklentilerin altında kaldığı için tüketiciler Nisan ayında enflasyona zar zor ayak uydurabildi.

Otomotiv üretimi Nisan ayında arttı, ihracat geriledi!

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Nisan ayında otomotiv üretimi yüzde 5,2 arttı, ihracat da dolar bazında yüzde 0,6 geriledi.

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

Ne altın ne dolar... Yatırım için herkesin ilk tercihi bu oldu! Nisan ayında rekor kırdı!

İnsanlar paralarını enflasyona korumak için yatırım araçlarına yöneldi. Özellikle otomobil bütün yatırım araçlarını geride bırakarak yurttaşların ilk seçeneği oldu. 14 Mayıs öncesi 'fiyatlar artacak' endişesi araç satışlarını artırırken, nisan ayında rekor üstüne rekor kırdı.

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında beklentilerin üzerinde attı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD'de tarım dışı istihdam bu yılın Nisan ayında 253 bin ile beklentilerin üzerinde artış gösterirken, yine açıklanan rakamlara göre, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile tarihi düşük değerlerine yakın seyretti.

Ayçiçek yağı, un, süt şeker derken nisan ayının zam şampiyonu belli oldu!

TÜİK tarafından açıklana verilere göre,  nisan ayında fiyatı en çok artan gıda Ayçiçek yağı, un, süt şeker derken nisan ayının zam şampiyonu belli oldu!

Nisan ayı ziyaretçi sayısı Haberi

Nisan ayı ziyaretçi sayısı


Türkiye'yi nisanda ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,07 düşüşle 1 milyon 753 bin 45 olarak gerçekleşti.


AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinde açıklanan "2016 nisan ayı sınır giriş-çıkış istatistikleri" raporundan derlediği bilgiye göre, yılın ilk 3 ayında ülkeye gelen ziyaretçi sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,63 azalarak 5 milyon 186 bin 997 oldu.


Türkiye'ye ocakta 1 milyon 521 bin 249, şubatta 1 milyon 631 bin 277, martta ise 2 milyon 34 bin 471 yabancı ziyaretçi geldi.


- Nisanda ziyaretçi sayısı azaldı


Yurt dışında yaşayan ve yılın ilk 3 ayında ülkeyi ziyaret eden Türk vatandaşı sayısı da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3,5 azalarak 1 milyon 123 bin 520 olarak gerçekleşti.


Emniyet Genel...