19 / 04 / 2024

Nisan ayında turist sayısı

Nisan ayında turist sayısı

Türkiye'yi nisanda ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,07 düşüşle 1 milyon 753 bin 45 olarak gerçekleşti.

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!

Nisan ayında başlayan ve ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kampanyası büyük ilgi gördü. Bu kapsamda konut aboneleri için ilk 25 metreküp doğalgaz ücretsizdi. Peki bedava doğalgaz hangi tarihte bitecek? Bedava doğalgaz kampanyası ne zaman sona erecek? İşte o tarih...

İngiltere'de ortalama konut fiyatları Nisan ayında yüzde 3,5 arttı!

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan resmi verilere göre, İngiltere'de ortalama konut fiyatları, Nisan ayında yıllık bazda yüzde 3,5 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

Konut Fiyat Endeksi nisan ayında yüzde 4,7 arttı!

Fiyat Endeksi, nisan ayında aylık yüzde 4,7 artış yaşanırken, yıllıkta yüzde 121,3 artış meydana geldi. İşte detaylar!

Perakende satış hacmi Nisan ayında yüzde 27,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 27,5 oranında arttı.

Sanayi üretimi Nisan ayında aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 1,2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Sanayi üretim endeksi, Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,9, yıllık bazda yüzde 1,2 azalış gösterdi.

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

ABD'de yeni konut satışları Nisan ayında yüzde 4,1 artışla beklentileri aştı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de yeni konut satışları, Nisan ayında aylık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi ve 683 bine çıkarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısında düşüş! Nisan ayında 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

TÜİK, 2022 Nisan ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini duyurdu. Kaydı yapılan araç sayısı geçen aya göre 6.4 azalırken, 179 bin 504 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.

Kurulan şirket sayısı Nisan ayında yüzde 19 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 azaldı ve 9 bin 174'e indi.

Nisan ayında turist sayısı Haberi

Nisan ayında turist sayısı


Türkiye'yi nisanda ziyaret eden yabancı sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,07 düşüşle 1 milyon 753 bin 45 olarak gerçekleşti.


AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığının internet sitesinde açıklanan "2016 nisan ayı sınır giriş-çıkış istatistikleri" raporundan derlediği bilgiye göre, yılın ilk 3 ayında ülkeye gelen ziyaretçi sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,63 azalarak 5 milyon 186 bin 997 oldu.


Türkiye'ye ocakta 1 milyon 521 bin 249, şubatta 1 milyon 631 bin 277, martta ise 2 milyon 34 bin 471 yabancı ziyaretçi geldi.


- Nisanda ziyaretçi sayısı azaldı


Yurt dışında yaşayan ve yılın ilk 3 ayında ülkeyi ziyaret eden Türk vatandaşı sayısı da geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3,5 azalarak 1 milyon 123 bin 520 olarak gerçekleşti.


Emniyet Genel...