26 / 04 / 2024

Norveçli emekliler

Norveçli emekliler

Norveçli emeklilerin yaşaması için Maliye Bakanlığı Çeşme'de 50 milyon metrekare arazi tahsis etti. Arazinin imar planları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılıyor.

Emekliler Ligi’nde Norveç birinci sıradayken Türkiye kaçıncı sırada?

Ülkemizdeki emekliler gelir bakımından dünyada sonuncu sırada yer alırken, yaşam kalitesi açısından da sadece Hindistan’ı geçebildi. Paylaşılan detaylara göre Türkiye ‘Emekliler Ligi’nde 2018 yılından bu yana sürekli olarak geriliyor.

SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden bazı emekliler faydalanamayacak! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurdu. Ancak bu ödemeden bazı emekliler faydalanamayacak. SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden o grup faydalanamayacak! 

EYT’li emekliler dikkat! Uzmanlar maaşlarını alamayanları uyardı!

EYT düzenlemesi ile emekli olan vatandaşlar için uzmanlardan açıklama geldi. İşte detaylar!

Garanti Bankası'ndan ağızları açık bırakan promosyon! Emekliler bu habere bayram edecek

Bankalar aracılığı ile verilen promosyon ödemeleri Nisan ayında yapılan güncelleme ile vatandaşa ilan edildi. İmkanları emekliler için elverişli hale  getiren Garanti BBVA Müşteri yarışında iddialı hale geldi. 

EYT'lilere devletten 15 bin promosyon! Yaralanmak için şartlar ve detaylar!

EYT'li emekliler için devlet tarafından 15 bin lira tutarında promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu. Emeklilerin maaşlarının ne zaman ödeneceği ve promosyon ödemelerinin nasıl gerçekleştirileceği, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline geldi.

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Tesla sahipleri açlık grevi başlattı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu ve dünyanın en pahalı araçlarından biri olan Tesla'nın araç sahibi olduğu belirtilen bir grup Norveçli, otomobillerinin sık sık arızalanması nedeniyle açlık grevi başlattı.

Emekliler için kira yardımı yapılması meclis gündeminde!

Emekliler için kira ve yakacak yardımı yapılması önerisine ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

ABD'li emekliler Ekvador’a taşınıyor!

Güney Amerika ülkelerinden olan Ekvador’un Cuenca şehri Amerikalı emeklilerin akınına uğradı. Emekli vatandaşların bir çoğu bu bölgeye taşınıyor.

Dünya'nın ilk gemi tüneli Norveç'te inşa ediliyor!

Norveç, 315 milyon dolarlık dev bir tünel projesine başlıyor. Tünelin 1,7 kilometre uzunluğunda, 26 buçuk metre genişliğinde ve 37 metre yükseklikte olması planlanıyor.

Enka, Gürcistan’da 1 milyar dolarlık HES projesi inşa edecek!

Enka ile Norveçli enerji devi Clean Energy Group, 960 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. 8 milyar Norveç Kronu’na denk gelen bu yatırım 433 MW’lik Namakhvani projesi. Enka ve Clean Energy arasındaki bu yatırım hidroelektrik santrali üzerine olacak.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Limak, inşaatı durdurulan Çetin Barajı'na talip oldu!

Limak Enerji, Norveçli Statkraft'ın 2011'de yapımına başlayıp geçen sene sonunda inşaatını durdurduğu Çetin Barajı'na talip oldu.

Norveçli emekliler Haberi

Norveçli emekliler

Türkiye AB üyesi ülkelerin emeklilerinin cenneti oluyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Norveçli 50 bin konutun yapılacağı yaklaşık 70-80 bin Norveçli emeklinin yaşayacağı kent için mülkiyeti Hazine'ye ait olan 50 milyon metrekare araziyi tahsis etti.

Çeşme'de inşa edilecek proje kapsamında ilk etapda yaklaşık 5 milyon metrekare alanda 5 bin konut yapılacak. Sistemin başarılı olması halinde 5'er bin konutluk diğer etaplar inşa edilecek.

Arazinin tahsisi Maliye Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yapıldı. Turizm Bakanlığı arazinin imar çalışmasını yapıyor. Hastane, otel, konut ve termal tesislerin bulunduğu arazi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 75 yıllığına tahsis edilmek üzere ihaleye çıkartılacak. Diğer tahsislerden farklı olarak burada hasılat paylaşımı yöntemi kullanılacak. Yani Norveçlilere 75 yıllğına satılacak konutların satışından yüzde pay alınacak....