24 / 04 / 2024

Noter dijital ortamı

Noter dijital ortamı

Adalet Bakanlığı'nın açıkladığı yeni uygulamayla Türkiye'deki tüm noterler artık dijital olarak birbirine bağlanacak.

Sıfırdan e-ticarete nasıl başlanır? Ücretsiz e-ticaret şirketi açılabilir mi?

İnternetin giderek daha geniş kitlelere ulaşması ve online alışverişin yükselişi, e-ticaret sektörünü cazip kılmaktadır. Bu dijital ortam, girişimciler ve işletmeler için sürekli genişleyen bir iş alanı sunmaktadır. Peki e-ticarete sıfırdan nasıl başlanır?

Dijital Şehircilik Zirvesi’nde akıllı şehir uygulamaları konuşuldu!

Dijital Şehircilik Zirvesi’nin ikinci panelinde akıllı şehir uygulamaları ve gelecekte neler yapılması gerektiği konuşuldu. Yazılım geliştiricisi firmaların temsilcileri, dijital şehircilik alanındaki uygulamalarını anlattılar...

Birevim’den Yerli Malı Haftası'nda dijital kutlama!

Birevim, “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası”nı dijital farkındalık projesiyle kutladı. Marka, artık unutulmaya yüz tutmuş yerli malı ve tasarruf kültürünü sahiplendi.

Gayrimenkul 2020’de dijital pazarlama ile ivme kazanacak!

Dijital Pazarlama Okulu Kurucusu Yasin Kaplan, “Gayrimenkul, turizm, ihracat, 2020’de dijital pazarlama ile ivme kazanacak” diye konuştu.

Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik!

Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayınlandı.

Lüks konut, dijital ve tatile vergi geldi!

Değerli konut, konaklama ve dijital hizmet vergileri Meclis'te kabul edildi. Yasaya göre, Dijital Hizmet Vergisi yüzde 7.5 oranında, Konaklama Vergisi 2020'de yüzde 1, 2021'de yüzde 2 oranında vergi alınırken, Değerli Konut Vergisi'nde ise aşamalandırma sistemi ile oran belirlenecek...

Şehirlerin 'dijital ikizi' ile afetlere önlem alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm şehir merkezlerinin 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarılması amacıyla gerçekleştirilen proje tamamlandı.

Şehirlerin 3 boyutlu dijital ikizleri oluşturuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Şehirlerimizin 3 boyutlu dijital ikizlerini oluşturduk. 2020 yılında sistem tüm belediyelerimizin kullanımına açılacak. Böylelikle, yapılar izlenecek ve kaçak yapılar dijital olarak takip edilip önlenebilecek" şeklinde konuştu...

Gayrimenkulde dijital trendler!

Teknolojinin gayrimenkul sektöründe ortaya çıkardığı yeniliklerin büyük bir hızla uyguladıklarını söyleyen KPMG Türkiye Gayrimenkul ve Altyapı Sektör Lideri İsmail Ö. Ünal, “Geçen yılki araştırmaya göre küresel ölçekte gayrimenkul sektöründe dijital trendlerin çok hızlı yükselişi var'' dedi.

Konya Meram'da mimari projeler artık dijital ortamda!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Meram Belediyesi, mimari projeler konusunda artık dijital ortamda hizmet verecek.

ALTSO’dan Emlak Sektöründe Dijital Fırsatlar semineri !

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 17 Ekim 2019 Perşembe günü “Emlak Sektöründe Dijital Fırsatlar” semineri yapılacak. Seminere Google, Google Partners ve Digital Exchange gibi bu alanda ünlü kurumların temsilcileri konuşmacı olarak katılacak…

İhracat ve imalatta dijital dönüşüm dönemi!

İhracatta dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında geliştirilen ve ihracatçıların küresel ticari verileri yakından takip edebilmelerini sağlayacak "Akıllı İhracat Platformu"nun Ekim 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

Emlak danışmanları dijital ağ ile bağlanıyor!

Emlak danışmanları dijital ağ ile bağlanıyor. Emlak danışmanları arasında dijital ağ oluşturacak TÜGEM MLS sistemi tanıtıldı...

Noter dijital ortamı Haberi

Noter dijital ortamı

Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla Türkiye'deki tüm noterler dijital olarak birbirine bağlanacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakanlık konuyla ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Herhangi bir noterde yapılan düzenleme aynı anda başka yerdeki noterden alınabilecek. Belgelerin postada kaybolması, işlemin yapıldığı şehre yeniden gitme gibi sıkıntılar ortadan kalkacak."

Bakanlık'ın yapıldığı yazılı açıklamada, noterlere ilişkin yeni uygulamayla ilgili bilgi verildi.

Türkiye'deki tüm noterlerin dijital olarak birbirine bağlanacağı kaydedilen açıklamada şöyle denildi. "Herhangi bir noterde yapılan düzenleme aynı anda başka yerdeki noterden alınabilecek."

Açıklamada, yeni uygulama sayesinde, belgelerin postada kaybolması, işlemin yapıldığı şehre yeniden gitme gibi sıkıntıların ortadan kalkacağı, böylece zamandan tasarruf edileceği ifade...