28 / 03 / 2024

Noter satışı tapuda geçerli mi

Noter satışı tapuda geçerli mi

Posta yazarı Tamer Heper 'Akrabam iki katlı evinin üzerine ev yapmam için bana izin verdi. Noterde tasdik ettirdi. Katı yaptım, oturmaya başladım. Bina ruhsatsız olduğu için arsa olarak sattı. Yeni malik beni çıkartmak istiyor. Bu yeri kendi adıma tescil ettirebilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Hisseli tapu, mülkiyeti birden fazla kişiye ait olan bir gayrimenkulün belgesidir. Peki, hisseli tapuda habersiz satış yapılır mı? Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?  İşte ayrıntılar...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

Tapuda yeni dönem 4 temmuz itibarıyla başlıyor! Konut satışları için noterler devreye giriyor!

Bugüne kadar konut alım satım işlemleri sadece tapuda yapılırken 4 Temmuz'dan itibaren artık noterlerde de yapılmaya başlanacak. 

Ev satın alırken tapuda bunlara dikkat ediyor musunuz? İşte tapuda dikkat edilmesi gereken detaylar!

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de tapuyu incelemektir. Tapu özellikleri evden eve değiştiği için her bir ayrıntıyı incelemek gerekiyor. İskanının olup olmaması ve tapu türü bu noktada öne çıkıyor. İşte ev sahiplerinin tapuda dikkat etmesi gereken önemli noktalar…

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapu satışı için gerekli evraklar hangileridir?

Hisseli tapuda özellikle satış işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte hem satış işlemine dair hem de istenilen belgelere dair araştırılan detaylar!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapuya yeni sahip olan kişiler, hisseli tapunun ne olduğunu, bir zararının dokunup dokunmayacağını ve hisseli tapu noter satışı olur mu? şeklinde sorulara yanıt aramaktadır.

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!

Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir?

Tapu tek kişi adına olabileceği gibi birden çok kişi adına da olabilir. Bu tür tapulara hisseli tapu denir. Peki hisseli tapu noter satışı yapılır mı, Tapuda hissedarlar nasıl öğrenilir? İşte yanıtlar!

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmazın birden çok sahibinin olduğunu göstermektedir. Peki “Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?” İşte yanıtı!

Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Hisseli tapu, normal tapulara göre farklılıklar göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapusu olan kişiler bu konuda bilgi sahibi olmak istiyor. Hisseli tapu satışına dair detayları araştırıyor. Peki Hisseli tapu noter satışı olur mu?

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapu işlemleri belli başlı evrakların tam olması gerekir. Bu yüzden vatandaşlar, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? şeklinde sorular sormaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Noter satışı tapuda geçerli mi Haberi

Noter satışı tapuda geçerli mi

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bir akrabam iki katlı evinin üzerine daire yapmam için bana izin verdi. Bunu yapmam için izin verdiğini de noterde tasdik ettirdi ve ben üçüncü katı yaptım, oturmaya başladım. Bana hisse vereceğini söyledi sonra caydı. Bugün de binanın tümü ruhsatsız olduğu için arsa olarak birine sattı. Yeni malik de beni çıkartmak istiyor ve benden kullandığım süre için ecrimisil talep edeceklerini söylüyorlar. Bu yeri ben kendi adıma tescil ettirebilir miyim?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir akrabam iki katlı evinin üzerine daire yapmam için bana izin verdi. Bunu yapmam için izin verdiğini de noterde tasdik ettirdi ve ben üçüncü katı yaptım, oturmaya başladım. Bana hisse vereceğini söyledi sonra caydı....