25 / 04 / 2024

Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi

Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "'Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi' ve 'Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi' olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalara 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm noterliklerde aynı anda başlayacağız" şeklinde konuştu.

KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? KYK burs başvuruları başladı mı? 

Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine sağlanan KYK burs/kredi ücretlerinin detayları merakla sorgulanıyor. Peki, KYK burs/kredi ücretlerine okkalı zam geldi mi? İşte detaylar...

Noterlerde 2020'de 600 milyon TL'lik işlem kredi kartıyla yapıldı!

Adalet Bakanlığı, 3 Şubat 2020'de hayata geçirilen "Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi ve Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi" uygulaması kapsamında 597 milyon 592 bin 328 TL'lik işlemin kredi kartıyla yapıldığını belirtti.

Noterliklerde yeni uygulama 3 Şubat'ta başlıyor!

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "'Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi' ve 'Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi' olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalara 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm noterliklerde aynı anda başlayacağız" şeklinde konuştu.

Noter işlemlerinde kredi kartı da geçerli olacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, noterlerde gerçekleştirilecek tüm işlemlerde kredi kartlarıyla ödeme yapılmasının önünü açacaklarını söyledi.

İpotekli evin noter satışı!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış bir gayrimenkul üzerinde kredi kullandıran banka mutlaka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli evin satışı nasıl yapılır? İşte, ipotekli evin noter satışı!

Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat Uludağ ve Çamlıbel Elektrik için kredi sağladı

Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat ortaklığı Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Bölgeleri´nin devralınması için toplam 1.23 milyar dolarlık kredi sağladı

Haziran'da kredi miktarı ise 102.5 milyar liraya ulaştı!

Haziran 2010 itibariyle kredi alanların sayısı 10 milyon kişiye, kredi miktarı da 102.5 milyar liraya ulaştı

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerini açıkladı

Yapı Kredi Koray GYO yönetim ve denetim kurulu üyelerini açıkladı

Yapı Kredi Koray GYO'da görev değişikliği!

Yapı Kredi Koray GYO'da Fatoş Kılıç Bıçakçıoğlu'ndan boşalan yere Kamil Özçoban'ın atanacağı bilgisi verildi

Yapı Kredi Koray GYO, bir dairesini daha devraldı

Yapı Kredi Koray GYO, Levent Loft Bahçe binasından alımına karar verilen 5 bağımsız bölümden birisini daha devraldı

YapıKredi 17 taşınmaz satıyor!

YapıKredi 10 ilde 17 taşınmazı satışa çıkardı

Yapı Kredi Koray GYO, 3. tapuyu aldı!

Yapı Kredi Koray GYO, Levent Loft Bahçe'den alımına karar verdiği 3. konutun tapusunu aldı

Yapı Kredi Koray GYO, ikinci dairenin tapusunu aldı

Yapı Kredi Koray GYO, Levent Loft Bahçe projesindeki ikinci dairesinin tapusunu alarak 687 bin 204 USD ödeme yaptı

Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi Haberi

Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi

Noterlik sistemlerinde özellikle ikinci el araç alım satımlarında noterlerdeki olası dolandırıcılık olaylarını engellemesi planlanan 'güvenli ödeme sistemi' başlıyor. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; konu hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "'Noterlik İşlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi' ve 'Noter Ücretlerinin Kredi Kartı ile Ödenmesi' olarak ifade ettiğimiz bu uygulamalara 3 Şubat 2020 tarihinden itibaren tüm noterliklerde aynı anda başlayacağız" dedi.

3 Şubat 2020 tarihinde uygulanmaya başlayacak sistem ile emanet hesabına alınan para, noterlik işleminin tamamlanması sonrasında ilgilisine güvenli bir şekilde aktarılacak. Bununla beraber aynı tarihten itibaren noter ücretleri kredi kartı ya da banka kartıyla ödenebilecek.
 
Sistem ile satış bedeli, noterde işlem gerçekleştirilmeden satıcının hesabına geçmeyeceğinden, satıcının notere gelmeme veya noterde işlemi gerçekleştirmeme riski engellenecek. İkinci el araç bedeli bloke edileceği...