23 / 04 / 2024

Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü

Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü

Bakanlık bünyesindeki "Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı" kaldırılacak;. Yerine, yetkileri genişletilmiş, eşgüdüm rolü de üstlenecek "Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü" kurulacak...

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekol Anadolu Gayrimenkul Geliştirme Enerji Proje Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Kiler, Nahit Kiler ve Vahit Kiler ortaklığında kuruldu.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Esc Group Mühendislik Elektrik Taahhüt Enerji Proje İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esc Group Mühendislik Elektrik Taahhüt Enerji Proje İnşaat Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Cüneyt Yel tarafından kuruldu.

Probay Enerji Proje Geliştirme Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Probay Enerji Proje Geliştirme Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fazıl Barbaros Eryoldaş tarafından kuruldu.

Akterm Enerji Proje Danışmanlık Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!  

Akterm Enerji Proje Danışmanlık Taahhüt Anonim Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Çalışır tarafından kuruldu.

Avrasya Grup Enerji Proje İnşaat Taahhüt Ve Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrasya Grup Enerji Proje İnşaat Taahhüt Ve Alım Satım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 10 bin TL sermaye bedeli ile İlknur Filiz tarafından kuruldu. 

Kanal İstanbul, dünyanın ilk ‘Enerji Kanalı’ olabilir!

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak kabul edilen çılgın proje Kanal İstanbul projesi için geri sayım sürüyor. Enerji uzmanlarına göre kanal dünyanın ilk Enerji Kanalı projesi olabilir.

FVC Enerji Proje Limited Şirketi kuruldu!

FVC Enerji Proje Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Öğe tarafından kuruldu.

3. nükleer enerji santralini de kuracağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Sadece Akkuyu ile kalmayacağız. Üçüncü bir nükleer enerji santralini de kuracağız. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde lisans iptal davası reddedildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), Akkuyu Nükleer Santralı’na verdiği “elektrik üretim lisansı”nın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali çok önemli bir proje!

Turcas Petrol AŞ Üst Yöneticisi Batu Aksoy, "Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Ruslarla iş birliği çerçevesinde geliştirilen çok önemli bir proje" dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

AK Parti Bakırköy 6. Olağan Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Akkuyu Nükleer Santrali'nin temelinin yarın atılacağını söyledi.

Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Haberi

Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü

2023 yılına kadar iki nükleer santrali işletmeye alarak, üçüncüsünün inşaatına geçmeyi hedefleyen hükümet, kurumsal ve hukuki altyapıyı da güçlendirmek için harekete geçti. Bakanlar Kurulu'nun son toplantısında da ele alman hazırlık çerçevesinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yasa taslağı hazırladı. Buna göre, Bakanlık bünyesindeki "Nükleer Enerji Proje Uygulama Daire Başkanlığı" kaldırılacak;. Yerine, yetkileri genişletilmiş, eşgüdüm rolü de üstlenecek "Nükleer Enerji Proje Yönetim ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü" kurulacak. Oluşturulacak birim, "koordinatör" gibi çalışacak. Aynca yurt içindeki görevleri kadar, uluslararası süreçlerde de etkili olması öngörülüyor. Nükleer güç santralleri projelerinin gerçekleştirilmesi için kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, STK ve özel sektör kuruluşları arasında koordinasyon, bu birimin sorumluluğuna verilecek. Projelerin uygulanmasıyla ilgili mevzuatın yanı sıra, insan kaynaklan, eğitim, sanayi ve teknoloji gibi alanlarda gerekli...