16 / 04 / 2024

Nurettin Özdebir kim

Nurettin Özdebir kim

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye’de üretim ve yatırım yapmanın cezalandırıldığını belirterek, “Sanayiyi, üretimi ve yatırımı cezalandıran bu politikanın sonuna gelinmiştir.” dedi..

Nurettin Özdebir: Yetki verseler 3 yılda yerli hızlı treni yaparım!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 'Bana yetki versinler 3 yılda tasarımı yerli hızlı treni yaparım. Biz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aradığı 'babayiğit' oluruz' dedi.

Nurettin Özdebir: Binalar yapılırken enerji verimliliğine dikkat edin!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin enerji bağımlısı bir ülke olması nedeniyle binaları yaparken ve de kullanırken enerji verimliliğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi...

Asgari ücrete zam sinyali! Kanuni düzenleme yapılabilir! 

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu ve bu konuya ilişkin kanuni düzenleme yapılabileceğinin altını çizdi.

Zam yağmuru devam edecek mi? İşte son dakika açıklaması...

ASO meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Nurettin Özdebir, kur yükselişinin ve zam yağmurunun devam edeceğine dikkat çekerek acilen enflasyon programı uygulanmasını talep etti. 

İNTES'in acı günü! Oya Özdebir vefat etti!

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir'in eşi Oya Özdebir vefat etti. İNTES taziye ilanı yayınladı.

ASO Başkanı Özdebir: Döviz borçluluğuna tedbir alınmalı!

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, mevcut ortamda reel sektörün uzun vadeli planlama yapmakta zorlandığını söyledi. Açık pozisyonun firmaların borç/özkaynak dengesini bozduğunu belirten Özdebir, "Kur rejiminden vazgeçmeden reel sektörün yabancı para borçluluğuna tedbir alınmalı" diye konuştu.

Nurettin Özdebir: Hangi ürünleri Çin'den sağlıyoruz tespit edilmeli!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye ekonomisine etkilerinin ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, "Hangi ürünleri Çin'den sağladığımız ve nasıl etkileneceğimiz tespit edilmeli" dedi.

Orta gelir tuzağından kurtulmak için teknolojik sıçrama gerekir!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için yüksek teknolojiye sıçramasını sağlayacak teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapması gerekiyor dedi.

Nurettin Özdebir: İnşaat sektörünün geleceği yerli iş makinaları!

Congresium Fuar Merkezi'nde açılan 4. Uluslararası Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’na katılım yoğundu. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “İnşaat sektörü, uzun yıllar Türkiye ekonomisinin büyümesini sırtlamış bir sektör” dedi...

ASO Başkanı Özdebir: Ekonomik krizde yıl sonunda dibi göreceğiz!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ekonomik krizde bu yılın sonunda 'dibin' görüleceğine dikkat çekti. Dipten çıkışın ise 'gıdım gıdım' olacağını söyleyen Özdebir, cari fazlanın 'üretimsizlikten' kaynaklandığını, bundan da mutlu olamadıklarını söyledi.

Sanayici üretimi bırakıp inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi!

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir "Rekabet edemez hale düşen sanayici, üretimi bırakıp daha kârlı olan inşaat ve AVM yatırımlarına yöneldi. İmalat yapamaz hale geldik." dedi.

ASO 2'nci OSB'ye mera şoku!

 Ankara Sanayi Odası’nın Başkanı Nurettin Özdebir yaptığı açıklamada Tarım Bakanlığı’nın Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’yi mera statüsünden çıkarmak için 3 köyü yine imar etmeleri talebinde bulunduğunu söyledi.

Sanayicinin arsa sorununa neşter vuruldu!

Ankara Sanayi Odası Başkanı (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Üretim Reform Paketi ile ilgili düzenlemeleri değerlendirdi. Özdebir, yabancı yatırımcının önünün açılacağını belirtti.

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurulacak!

OSB'lere gayrimenkul yatırım ortaklıkları kurma imkanı sağlayan Üretim Reform Paketi sanayiciyi sanayi parseli alma zorunluluğundan kurtarıyor. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, konu ile ilgili konuştu.

Sanayi tesisleri emlak vergisi ödememeli!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayi tesislerinden üretimde olduğu sürece emlak vergisi alınmaması gerektiğini söyledi. Özdemir, 'Sanayi tesisleri emlak vergisi ödememeli'' dedi.

Nurettin Özdebir kim Haberi

Nurettin Özdebir kim

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye’de üretim ve yatırım yapmanın cezalandırıldığını belirterek, “Sanayiyi, üretimi ve yatırımı cezalandıran bu politikanın sonuna gelinmiştir.” dedi. Reel sektör üzerindeki kur riskinin arttığını belirten Özdebir, dış borçların 100 milyar TL olduğunu söyledi.


Ankara Sanayi Odası (ASO) mart ayı meclis toplantısında konuşan oda başkanı Nurettin Özdebir, sanayi politikalarına ilişkin sert eleştiriler yöneltti. Sanayicinin, önce ithalatçı sonra da inşaatçı olmak zorunda bırakıldığını belirten Özdebir, ekonomide, üretim ve yatırım yapmanın cezalandırıldığını vurguladı. İçeride uygulanan yüksek faiz politikasının, reel sektörü yurtdışından borçlanmaya yönelttiğine dikkat çeken Özdebir, reel sektör üzerindeki kur riskinin arttığını belirtti. Dış borçların 100 milyar TL arttığını söyleyen Özdebir, “Reel sektör, bu borçları büyümeyen ekonomi ve zayıflayan iç talep koşullarında çevirmeye çalışmak zorunda kalmıştır. Sanayiyi, üretimi...