18 / 04 / 2024

ocak 2021 yabancıya konut satışı

ocak 2021 yabancıya konut satışı

Koronavirüs salgınına rağmen yabancıların Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisi kesilmedi. TÜİK verilerine göre Ocak ayında yabancılara 2 bin 675 konut satışı gerçekleşti.

Ocak'ta 2 bin 675 adet satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Ocak ayında yabancıya 2 bin 675 konut satıldı.

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Yabancıya konut satışı yüzde 26,9 arttı! O ilde her üç konuttan biri yabancıya satıldı!

Yabancılara yapılan konut satışları 2022'nin ilk 10 ayında, 2021'in aynı dönemine göre yüzde 26,9 yükseldi. Antalya'da ise satılan her üç konutun biri yabancılar tarafından alındı. İşte yabancıya konut satışındaki son durum...

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı! Türkiye, uluslararası yatırımcıların radarında! 

Yabancılara konut satışında Haziran ayında tüm zamanların en yüksek rakamları kaydedilirken, 2022'nin ilk yarısında ise Ocak-Haziran rekoru kırıldı. İşte dikkatleri çeken yabancıya konut satışı verileri...

Yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Akzirve Satış Müdürü Hakan Sabbağ, son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışıyla ilgili yaptığı açıklamada, ocak-mart döneminde 14 bin 344 adetle tüm zamanların ilk çeyrek rekoru kırıldığını dile getirdi.

Yabancıya konut satışında tarihin en yüksek Ocak ayı rakamları!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyurduğu verilere göre, Ocak 2022'de yabancılara gerçekleştirilen konut satış rakamı 4 bin 186 oldu ve bütün zamanların en yüksek Ocak ayı verisi kaydedildi. Peki sektör temsilcileri yabancıya konut satışlarındaki son durumla ilgili neler söyledi?

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Yabancıya konut satışı kurdaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

GİGDER’in marka ve pazar araştırma şirketi AGS Global işbirliğiyle hazırladığı GİGDEKS’e göre, bir önceki çeyrekte 196.037 dolar olan yabancıya ortalama birim konut satış fiyatı, 2021’in son çeyreğinde 187.091 dolara indi. Kurdaki dalgalanma yabancıya konut satışını etkiledi...

Yabancıya en çok konut satılan ilçeler hangileri?

2021'in 11 ayında İstanbul'da yabancıya en çok konut satılan ilçelerin başında 7 bin 905 adetle Esenyurt yer alırken, onu 2 bin 608 ile Beylikdüzü izledi.

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

ocak 2021 yabancıya konut satışı Haberi

ocak 2021 yabancıya konut satışı

Yabancı vatandaşlar pandemiye rağmen Türkiye’den konut almaya devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK verilerine göre Ocak ayında yabancılara 2 bin 675 konut satışı yapıldı. Yabancıların en çok konut aldığı iller arasındaki ilk sırayı ise bin 380 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul’u 462 konut satışıyla Antalya, 179 konut satışıyla Ankara, 131 konut satışı ile Mersin ve 75 konut satışı ile Bursa izledi. Ocak ayında Türkiye’de en çok konut alanlar ise 459 konut ile İranlılar, 385 konutla Iraklılar, 260 konutla Ruslar, 168 konutla Afganlar, 88 konutla Yemenliler oldu.

Bodrumu çok sevdiler 

Yabancıların Türkiye’de konut alımından en çok sevdiği bölgelerden biri de Bodrum oldu. Kışa rağmen nüfusu üçe katlanan ilçede İlçede gayrimenkulden otele, hastaneden hizmet sektörüne farklı alanlarda birçok yatırım devam...