19 / 04 / 2024

Oculus garı

Oculus garı

Dünyanın en pahalı tren garı New York Manhattan’da hizmete açılıyor Oculus (göz) adı verilen istasyon ikiz kulelerin yıkıldığı yere inşa edildi.

Dünyanın en pahalı tren garı New York'ta açılıyor!

Dünyanın en pahalı tren garı New York Manhattan’da hizmete açılıyor Oculus (göz) adı verilen istasyon ikiz kulelerin yıkıldığı yere inşa edildi.

Söke Tren Garı restorasyon çalışmalarında son durum!

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Söke'de restorasyon çalışmaları devam eden Tren Garı'nda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Öz, AK Parti olarak Söke'ye yakışır bir Tren Garı'nı hizmete açacaklarını söyledi.

Söke Tren Garı restore ediliyor!

Söke Tren Garı Havzası Yenileme Projesi kapsamında restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları başladı. Bakır, ihaleyi alan Kani İnşaat'ın sahibi Serhat Şaşoğlu ve TCDD Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı ekip alanda incelemeler yaptı.

Ayşen Gruda: Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesi büyük hata!

Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri’nde Pulbiber dergisinin söyleşisinde konuşan oyuncu Ayşen Gruda Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmesinin büyük hata olduğunu söyledi.

Ankara YHT Garı Haziran'da açılıyor!

Ankara'nın 'uzay üssü' görünümlü Yüksek Hızlı Tren Garı'nda inşaat çalışmaları hızla devam ederken, açılışın haziran ayında yapılması planlanıyor. Yeni garı kullanan yolcu sayısının ilk aşamada günde 20 bin yolcuya hizmet etmesi planlanıyor.

Ideal Standard Ankara YHT Garı'na imza attı!

Dünya devi Ideal Standard, Ankara’nın en gözde projelerinden Yüksek Hızlı Tren Garı’na imzasını attı. YHT Ankara Garı Projesi’ne modern ve zarif tasarımlarıyla damgasını vurdu.

Haydarpaşa Garı'nın kum zemin üzerine nasıl inşa edildiği araştırılıyor!

Restorasyon çalışmalarına başlanan İstanbul'un simge yapılarından Haydarpaşa Garı'nın, 108 yıl önce kum zemin üzerine ahşap kazıklarla nasıl inşa edildiği araştırılıyor.

Ankara YHT Garı Temmuz ayında tamamlanacak!

Ankara YHT Garı, ilk etapta günlük 20 bin, ilerleyen zamanlarda ise günlük 50 bin yolcuya hizmet verecek. Ankara Garı'nın güneyinde inşasına başlanan ve yüzde 86'lık ilerleme sağlanan Ankara YHT Garı, temmuz ayında tamamlanacak.

New York’taki 4 milyar dolarlık Oculus projesinin ön açılışı yapıldı!

New York’taki Dünya Ticaret Merkezi'nin bulunduğu bölgede bir anıt istasyon binasının ön açılışı yapıldı. Oculus diye adlandırılan bu anıt projenin içinde, tren ve metro istasyonları ile alışveriş merkezi var.

Tugay Kartal: Haydarpaşa Garı eski işlevine devam etmeli!

Tugay Kartal, “Gar’ın hızlı tren istasyonu olmasını istemiyoruz. Garın kapatılmadan önceki işlevine devam ederek, tüm trenlerin burada hizmet vermesini ve halkın bu sayede ucuz seyahat hakkının olmasını istiyoruz” dedi.

Haydarpaşa Garı, Hızlı Tren’in ilk istasyonu olacak!

Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na, peron alanlarıyla ilgili yapılan itirazı görüşen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, planların revize edilmesine karar verdi.

Manisa Horozköy gar binası hayat bulacak!

Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki atıl durumda bulunan tarihi Horozköy Gar Binası Yunusemre Belediyesi tarafından yeniden canlandırılacak. Binada kadınlara yönelik kurs ve aktiviteler yapılacak.

Haydarpaşa Garı'nın restorasyonunda son durum!

Haydarpaşa Garı’nda kimsenin çok şey bilmediği restorasyon süreci başlayacaktı. Habertürk Gazetesi hem bu tarihi mekânı keşfe çıktı hem de restorasyonla ilgili bilgileri “içeriden” aldı.

Oculus garı Haberi

Oculus garı

Dünyanın en pahalı tren garı New York Manhattan’da inşa edildi. Oculus (göz) adı verilen istasyon ikiz kulelerin yıkıldığı yerde hayata geçirildi. Bu ay hizmete açılacak istasyon son kulenin yıkılış saati olan 10.28’de içeriye güneş ışığını alıyor.


4 milyar dolara mal olan gar, Dünya Ticaret Merkezi One World Trade Center’ın (WTC) girişi, dünyanın en pahalı tren garına ev sahipliği yapıyor.


WTC’nin girişine inşa edilen bir hub (ana merkez) olması planlanan tren garı, çelik kaburga ve camdan oluşan büyük bir oval kuş şeklinde tasarlandı. 


İspanyol neo fütürist mimar ve mühendis Santiago Calatrava’nın imzasıyla hayata geçirilen gar, şehirde de tartışmalara sebep oldu. Oculus için şehirde, ‘gereksiz sembol’, ‘kitsch Dinazor’ gibi olumsuz lakaplar takılıyor.


New Jersey ile on bir metro hattı arasında hizmet veren banliyö trenlerini birbirlerine...