28 / 03 / 2024

ödeme emri neden gönderilir

ödeme emri neden gönderilir

Ödeme emrinin neden ve kimlere düzenlendiği; ödeme emri gelince ne yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler Gelir İdaresi Tarafından açıklanıyor. Peki ödeme emri neden gelir? İşte yanıtı...

Günlük 48 TL ödeme ile siz de bu bankadan kredi sahibi olabilirsiniz! İşte o kaçırılmayacak fırsat! 

Nakit ihtiyaçlarının gün geçtikçe artması, vatandaşların banka kredilerine yönelmesine neden oluyor. Halkbank, nakdi ihtiyaçların karşılanması için günlük 48 TL ödeme gerektiren bir kredi sundu. Bu sayede vatandaşlar düşük ödeme imkanıyla kolay bir şekilde kredi borcunu ödeyebilecekler.

Kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz, onaylanması için ne yapmalı?

Kredi kartları, günlük hayatta birçok insanın finansal işlemlerini kolaylaştıran popüler bir ödeme aracıdır. Ancak, kredi kartı başvuruları her zaman onaylanmayabilir. Peki kredi kartı başvurusu neden onaylanmaz? İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan 7.800 TL'lik Mayıs 2023 müjdesi! Aile destek ödemesi değil bu farklı bir ödeme!

Aileler için yapılan yardım ödemeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Ancak, bakanlık tarafından yapılan bir ödeme, aileler arasında büyük tartışmalara neden oldu.

Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen açıkladı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehirde yıkımlara neden oldu. Depremlerin ardından Konut, arsa ve ahır yapımı geri ödeme şartları peş peşe belli oldu! Depremden etkilenenler dikkat! AFAD resmen tek tek açıkladı! 

Milyonlarca memura maaş şoku! 2023 memur maaşları neden eksik yattı? Ocak ayı maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak?

Bu yılın ilk maaşını çeken milyonlarca memur eksik ödeme ile karşılaşınca 2023 memur maaşları neden eksik yattı? Ocak ayı maaş farkı ne zaman hesaplara yatacak? sorusuna yanıt aramaya başladı...

Aile destek programında yüz binlerce kişi bu detayı atladı! Asla ödeme alamazsınız, bakmanız gerek

Aile destek programında yüz binlerce kişinin ödeme alamamasına bir neden gösterildi. İşte çoğu kişi tarafından bilinmeyen o detay.

Gaziantep Dedeman Oteli'nin satışı için suç duyurusu!

Gaziantep Dedeman Oteli’ni satın alan Bankpozitif, 15 milyon Euro’luk icra şokuyla karşılaştı. Banka tapu kayıtlarında tahrifat yapılarak kendilerine ödeme emri çıkarıldığını belirterek savcılık ve bakanlığa suç duyurusunda bulundu.

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Doğalgaz sabit ödeme sistemi, Kış aylarında yükselen doğalgaz kullanımı, bu dönemde faturaların da yükselmesine neden oluyor. Peki, doğalgaz sabit ödeme sistemi nedir? Doğalgaz sabit ödeme sistemi nasıl olur?

Hüseyin Aslan: Elektronik haciz isyan çıkaracak!

Aslan, " Ödeme emri tebliğ edilmediği gibi bir de sadece o gün için geçerli olan haciz işlemi süresiz devam ettiriliyor. Oysa her defasında ödeme emrinin tebliği gerekir. Sorun büyük" dedi.

Ödeme emri nedir?

Kamu borcunu vadesinde ödemeyenler adına vergi dairesince düzenlenen ödeme emri nedir? Ödeme emrinde yer alan hususlar nelerdir? Ödeme emri kimler adına düzenlenir? İşte sorularınızın yanıtı..

Ereğli Demir Çelik-Enerjia Metal Maden davasında son durum!

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş., Enerjia Metal Maden Sanayi ve Ticaret A.Ş. davasının son durumu hakkında açıklama yaptı. Davanın konusu 68,4 milyon dolarlık iflas yoluyla adi ödeme emri hakkında...

ödeme emri neden gönderilir Haberi

ödeme emri neden gönderilir

Ödeme emri neden gelir?

Ödeme emrinin neden ve kimlere düzenlendiği; ödeme emri gelince ne yapılması gerektiğine ilişkin bilgiler Gelir İdaresi Tarafından açıklanıyor.


Ödeme emri, vadesinde ödenmeyen kamu alacakları için düzenleniyor. Kamu borcunu vadesinde ödemeyenler adına vergi dairesince düzenleniyor. 


Ödeme emri, borçlulara borçlarını ödemeleri veya bu borçlarla ilgili mal bildiriminde bulunmaları konusunda yapılan bir bildirim olarak tanımlanıyor. 


Ancak ödeme emrinin düzenlenmesi ile vergi dairesi aynı zamanda kamu alacağının tahsili için cebri tahsilat işlemlerine de başlamış sayılır. 


Borçlulara 7 gün içinde borçlarını ödemelerini veya bu borçlarla ilgili mal bildiriminde bulunmalarını bildirmek için “ödeme emri” düzenlenir ve tebliğ edilir.


Asıl borçlulardan tahsilat yapılamaması halinde, kanuni temsilci, limited şirket ortağı, yabancı şahıs veya kurum mümessilleri gibi borçtan sorumlu 

olanlara da ödeme emri tebliğ edilerek borcun ödenmesi veya mal bildiriminde bulunması...