19 / 04 / 2024

odense getto

odense getto

Danimarka Odense'de belediye meclisinin, gettoları ortadan kaldırmak için bölgedeki hükümlülere ödeme yapmayı öngören teklifi 'ödül mü, ceza mı?' tartışması yarattı...

Danimarka'da gettolar için yer değiştirme hibeleri tartışma yarattı!

Danimarka Odense'de belediye meclisinin, gettoları ortadan kaldırmak için bölgedeki hükümlülere ödeme yapmayı öngören teklifi 'ödül mü, ceza mı?' tartışması yarattı...

Paris zengin gettolara dur dedi!

Şehirde, özellikle de merkezi lokasyonlarda ‘zengin getto’larının oluşması bütün büyük metropollerde yaşanan ortak sorun. İşte Fransa’nın başkenti Paris bu gidişata “Dur” demek için eyleme geçiyor.

Getto ne demektir?

Bazı şehirlerdeki bazı bölgeleri tanımlamak için kullanılan getto ne demektir, detayları haberimizde...

BoConcept, Etiler'de ilk mağazasını açtı!

Danimarkalı mobilya markası BoConcept, Türkiye'deki ilk mağazasını Etiler'de açtı. Sade çizgiler ve farklı tasarımlar vaat eden markasının tasarımcısı Morten Georgsen Odense'yle buluştum

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım: ''Getto oluşturmuyoruz''

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 'Biz Kiptaş olarak zengin ile fakiri aynı yerde yaşatıyoruz. Yani gettolar oluşturmuyoruz' dedi.

'Sosyal konut diye getto yaratmayın'

GYODER Başkanı Cumurcu, "Sosyal konut diye proje yapıp binlerce fakiri bir arada yaşamaya zorlarsanız gettolar oluşur" dedi..

odense getto Haberi

odense getto

Danimarka'nın üçüncü büyük şehri Odense'de belediye meclisinden çoğunlukla hüküm giymiş kişilerin yaşadığı gettoları kaldırmaya yönelik teklifi tartışmaları alevlendirdi. 

Sputnik News'te yer alan habere göre, Mecliste gettolardaki hükümlüleri bölgeden taşınmaya teşvik etmek için 15 bin Danimarka Kronu (yaklaşık 1.275 lira) verilmesi öngörüldü. Bu sayede suç oranının azaltılması hedefleniyor. 

'Yer değiştirme hibeleri' olarak adlandırılan ve 2019'da hüküm giymiş kişilere yönelik olan fikir, savunucuları tarafından 'yeni bir başlangıç' olarak nitelendiriliyor.

Fakat Belediye Meclisi'nde tüm siyasetçiler ortaya atılan fikre sıcak bakmıyor.

'Amaç suçlulara ödül vermek değildi'

Yerel İstihdam Konseyi Üyesi Sosyalist Halk Partisi'nden Brian Dybro, ne pahasına olursa olsun bunun engellenmesi gerektiğini belirterek teklif için 'b*ktan bir fikir' değerlendirmesinde bulundu.

Liberal-muhafazakar Venstre Partisi Odense Belediye Meclisi grup başkanı Christoffer Lilleholt ise durumu 'çılgınca' diye nitelendirerek "Yer değiştirme hibeleri'nin amacı,...