26 / 04 / 2024

ODTÜ arazisi kyk

ODTÜ arazisi kyk

ODTÜ kampüsü içerisinde yer alan 40 dönüm arazi, yurt yapımı için 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) tahsis edildi. 

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ODTÜ Mezunları Birliği'nden yurt inşaatı açıklaması!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı'ndan, ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına yönelik plana destek geldi. Vakıf, ''Yurt inşa edilmek istenen alan kesilmek üzere dikilmiş kavak ağaçlarından oluşuyor'' açıklamasında bulundu.

ODTÜ yönetimi yurt inşaatını gözden geçirmeye karar verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Yönetim Kurulu, kavaklık alana yapılması planlanan KYK yurt inşaatının gözden geçirileceğini duyurdu...

ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!

ODTÜ kampüsü içerisinde yer alan 40 dönüm arazi, yurt yapımı için 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) tahsis edildi. 

Ankara'ya 27.5 kilometrelik 7 yeni yol geliyor!

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek.

ODTÜ arazisine AVM yapılacak mı?

ODTÜ' de, Bilkent yolu ve Eskisehir yolu köşesindeki ODTÜ arazisi içinde hafriyat çalışmasının hız kazanması ve alanın kelleşmesi fotoğrafları bazı soru işaretlerini gündeme getirdi.

Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014!

Yeni Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte tarım arazilerine haciz konulması, ipotek, tesisi, cebri satış ve mahkeme kararlarının infazı ne şekilde yapılıyor? Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014...

Tarım arazisi satılamayacak durumlar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan düzenlemelere göre tarım arazilerinde oluşmuş hisselerin üçüncü şahıslara satılması devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanıyor. İşte tarım arazisi satılamayacak durumlar..

Birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tarım arazisi satışlarına birtakım kısıtlamalar getirildi. Buna göre, birden fazla tarım arazisi olanlar satış yapamayacak...

Bölünemez büyüklükteki tarım arazisi nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre 25 Şubat 2014 tarihi itibarıyla tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazisi nedir?

Bağdat Caddesi'ndeki Tarım İl Müdürlüğü arazisi özelleştirilecek!

Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki İstanbul Tarım İl Müdürlüğü arazisi iki yıl içinde özelleştirme yoluyla satılacak. Arazi için TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi dava açtı. Kadıköy Belediyesi de dava açmaya hazırlanıyor.

ODTÜ imar planı askıya çıktı!

ODTÜ 1/25000 ölçekli nazım imar planı değişikliği, 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama işmar planına ilişkin 1/10000 ölçekli plan örneği dün askıya çıkarıldı...

ARKITERA Yarışmalar ve Mimarlık sempozyumu'nun ikincisi ODTÜ'de düzenlenecek!

2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nde ilki düzenlenen Yarışmalar ve Mimarlık sempozyumunun ikincisinin ev sahipligini ODTÜ Mimarlik Fakültesi yapıyor. Nanne de Ru'nun davetli konuşmacı olarak katılacak...

ODTÜ arazisi kyk Haberi

ODTÜ arazisi kyk

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsü içerisinde bulunan 40 dönüm arazi öğrenci yurdu yapımı için 49 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bedelsiz olarak devredildi. 

ODTÜ rektörlüğü ile KYK arasında imzalanan protokole mahkeme kararıyla ulaşabilen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ arazisi içerisinde yurt yapılacak 40 dönüm alanın henüz belli olmadığını belirterek süreci yargıya taşıdığını belirtildi. 

ODTÜ kampüsü içerisinde KYK'ya ait öğrencilerin barındığı yurt bulunmuyor. ODTÜ Rektörlüğü tarafından idare edilen yurtların yanı sıra imzalanan yeni protokolle KYK'ya ait bir yurt binası yapımına başlanacak. Nereye yapılacağı henüz belli olmayan 40 dönüm araziyi kaplayacak yurt, 'KYK denetim kriterlerine göre' öğrenci alımı yapacak ve ODTÜ Rektörlüğü'nün 49 yıl boyunca herhangi bir söz hakkı bulunmayacak. 

ODTÜ...