23 / 04 / 2024

ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!

ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!

ODTÜ kampüsü içerisinde yer alan 40 dönüm arazi, yurt yapımı için 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) tahsis edildi. 



Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsü içerisinde bulunan 40 dönüm arazi öğrenci yurdu yapımı için 49 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bedelsiz olarak devredildi. 

ODTÜ rektörlüğü ile KYK arasında imzalanan protokole mahkeme kararıyla ulaşabilen Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi, ODTÜ arazisi içerisinde yurt yapılacak 40 dönüm alanın henüz belli olmadığını belirterek süreci yargıya taşıdığını belirtildi. 

ODTÜ kampüsü içerisinde KYK'ya ait öğrencilerin barındığı yurt bulunmuyor. ODTÜ Rektörlüğü tarafından idare edilen yurtların yanı sıra imzalanan yeni protokolle KYK'ya ait bir yurt binası yapımına başlanacak. Nereye yapılacağı henüz belli olmayan 40 dönüm araziyi kaplayacak yurt, 'KYK denetim kriterlerine göre' öğrenci alımı yapacak ve ODTÜ Rektörlüğü'nün 49 yıl boyunca herhangi bir söz hakkı bulunmayacak. 

ODTÜ içerisinde yurt ihtiyacı olup olmadığının rektörlük tarafından açıklanmasını talep eden heyet, bölgedeki ağaçların durumunun ne olacağına dair de bilgi talep etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Söz konusu yurt masumane bir ihtiyacın karşılanması olarak ifade edilemez. ODTÜ arazisinin protokollerle tahsis ediliyor olması çok büyük sıkıntıdır" dedi. 
 


Geri Dön