25 / 04 / 2024

Ofis bölgelerinde kiralar düştü mü

Ofis bölgelerinde kiralar düştü mü

Geçen yıl dolar kurunda yaşanan artış İstanbul'da şirketlerin ofis kiralarının maliyetlerini yükseltti. Ofis bölgelerinde fiyatların arttığı tek bölge Ataşehir olurken Maslak, Levent başta olmak üzere pek çok bölgede kiralar düştü.

Ankara'nın en değerli bölgelerinde arsa satışı başladı!

Arsa alarak yatırım yapmak isteyenlere kaçırılmayacak bir fırsat daha. Ankara'nın en değerli bölgelerinde yr alan 245 muhtelif arsanın satışına başlandığı açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nın başlattığı KDV'siz arsa satışı ve haberin detayları...

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandığını ve hatta köy evlerinin bazılarının bitme aşamasına geldiğini belirtti. Ayrıca, bu konutların tamamının yaz aylarına kadar bitirilmesinin planlandığını ifade etti.

Çiftçiler dikkat! Afet bölgelerinde borç ertelemesine yeni düzenleme! Ziraat Bankası ve Tarım Kredi.. Peş peşe açıklandı

Çiftçiler dikkat! Afet bölgelerinde borç ertelemesine yeni düzenleme! Ziraat Bankası ve Tarım Kredi.. Peş peşe açıklandı

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Antalya'da ev kiraları uçtu!

Koronavirüs salgını sürecinde Antalya'nın bazı bölgelerinde yarı yarıya düşen konut kiraları, öğretimin başlamasıyla beraber astronomik seviyelere yükseldi.

81 kentte konut fiyatları ve kiralar ne durumda?

Türkiye genelinde konut fiyatları ve kiralar hızla artışa geçti  Özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde fiyatlar üç katına çıkmış durumda.

TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor!

Sel ve yangın felaketinin yaşandığı bölgelerde meydana  çıkan hasarlar ortadan kaldırılıyor. Çalışmalar dahilinde TOKİ afet bölgelerinde konut inşasına başlıyor. 

Rusya'nın hangi bölgesinde kiralar Moskova'yla yarışıyor?

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Tatil bölgelerinde villa kiraları üçe katlandı!

Bodrum'da yaz sezonu için hazırlıklar başladı. Pandemi nedeniyle otelde kalmak istemeyen vatandaşlar villalara yöneldi. Bu durum villa kiralarını üç katına çıkardı. 

Google ofis olarak kullanmak için gayrimenkul alıyor!

Google ofis olarak devreye sokmak için hızla gayrimenkul almaya başladı. Şirketin  Amerika’nın çeşitli bölgelerinde bina almak için 7 milyar dolar harcadığı belirtiliyor...

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Ofis bölgelerinde kiralar düştü mü Haberi

Ofis bölgelerinde kiralar düştü mü

Maslak, Levent başta olmak üzere pek çok bölgede kiralar düşerken, fiyatların arttığı tek bölge Ataşehir oldu. Bunun en önemli nedeni olarak ise son yıllarda bu alana yapılan yatırımlarla birçok yeni ofis bölgesinin oluşması gösteriliyor. 


İstanbul'da ofis kiralan genelde dolar üzerinden belirleniyor. Geçen yıl dolar kurunda yaşanan artış TL cinsinden ödenen kiralan da amirdi. Bunun şirketleri merkezlerini kirası daha uygun bölgelere taşımaya zorladığım, 26 Haziran 2016 tarihli Ekonomist'in 40-41'inci sayfalarındaki. Özlem Bay Yılmaz imzalı haberde yazmıştık. Ancak dolar cinsinden kiralarda artış durdu. Hatta bazı bölgelerde dolar cinsinden ofis kiralarında düşüş yaşanıyor. Bunun en önemli nedenini de ofis arzında son yıllarda yaşanan büyüme oluşturuyor. 


Ticari gayrimenkulde ofis yatırımları son yılların en hızlı büyüyen alanı haline geldi, İstanbul'da birbiri ardına nitelikli ofis projeleri geliştirilirken...