29 / 03 / 2024

öğrenci yurdu kiralama

öğrenci yurdu kiralama

Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği" kapsamında, öğrencilere hizmet veren konaklama alanlarının ruhsat ve izinlerinde yeni dönem başlıyor.

Suat Kılıç: Yurt kiralamak için ihale süreci başladı!

Yozgat'ta bin 200 kişilik öğrenci yurdu ve yarı olimpik yüzme havuzu temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni yapılacak yurtlar hakkında açıklamalarda bulundu....

Üsküdar'da özel öğrenci yurdu yapımı karşılığında kiraya verilecek!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Pazarbaşı Mahallesi Kümbet Sokağında yer alan arsa üzerine, 23 yıl kiralama karşılığında ‘özel öğrenci yurdu’ yapılacak. 

İstanbul Maltepe'de özel öğrenci yurdu 25 yıllığına kiralanacak!

İstanbul Vakıflar 2.Bölge Müdürlüğü, Maltepe’de 25 yıl özel öğrenci yurdu inşaatı yapım karşılığı kiralama ve işletme ihalesi gerçekleştirilecek...

Hatay öğrenci yurdu yapım ve kiralama ihalesi 19 Nisan'da!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü inşa edilecek olan özel öğrenci yurdu yapım karşılığı uzun süreli kiralama ihalesini 19 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Kocaeli'ye beş yıldızlı otel konforunda öğrenci yurdu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte beş yıldızlı otel konforunda öğrenci yurdu inşa etti.

Bayraktar Öğrenci Yurdu Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bayraktar Öğrenci Yurdu Ticaret Limited Şirketi Emine Esra Bayraktar, Murat Bayraktar ve Aykut Yeşiltepe ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Bursa Şaban Güzeler Erkek Öğrenci Yurdu açıldı!

Bursa’yı değerleriyle geleceğe taşırken, eğitime yaptığı yatırımları aralıksız olarak sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan İlim Yayma Cemiyeti Şaban Güzeler Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nu hizmete açtı.

Osmaniye’ye bin kişilik öğrenci yurdu geliyor!

Osmaniye’de bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu inşa edilecek. 50 dönümlük alana yapılacak yurdun 2019 yılı aralık ayında bitirilmesi planlanıyor.

Osmaniye'ye bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak!

Osmaniye’de bin kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapılacak. Osmaniye’de faaliyet gösteren mevcut kız ve erkek öğrenci yurtlarının haricinde bin kişilik yurt için çalışmalara başlandı.

Samsun Tekkeköy'e bin kişilik kız öğrenci yurdu!

Tekkeköy Belediyesi Aşağıçinik hizmet binası bin kişilik kız öğrenci yurdu oluyor.

TÜRGEV Afyon Kız Öğrenci Yurdu açılıyor!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, TÜRGEV Afyonkarahisar Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu'nun kısa zamanda hizmete açılacağını belirtti.

Sivas'a 10 bin kişilik öğrenci yurdu geliyor!

Sivas'a 10 bin kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Vali Gül: "Sivas'a yapılacak 10 bin kişilik öğrenci yurdu ihaleye çıktı. Türkiye'de tek seferde yapılan en büyük proje" dedi.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'na 60 kişilik öğrenci yurdu!

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi, 60 kişilik ortaöğretim kız öğrenci yurdu inşa ettiriyor. Belediye Başkanı Necati Okay, yurdun 2018'in başında açılacağını ifade etti.

Zeytinburnu'na 414 yatak kapasiteli öğrenci yurdu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Mahallesi'ne 414 yataklı kız öğrenci yurdu inşa ediyor.

öğrenci yurdu kiralama Haberi

öğrenci yurdu kiralama

Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelikle ortaokul, imam-hatip ortaokulu ve orta öğretim kurumları ile yüksek öğrenime devam eden öğrencilere barınma hizmeti sunmak amacıyla açılan ve işletilen yurt, pansiyon, apart, stüdyo dairelerin yanı sıra apartman daireleri, ruhsatsız ve izinsiz kiralanamayacak.


Özel Öğrenci Yurtları Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldızhan, yaptığı açıklamada 6 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararla öğrencilerin konaklayacağı ve kalacağı yurtlar, özel öğrenci evleri, öğrenci pansiyonları, öğrenci konukevleri, apartlar, öğrenci stüdyo dairelerinin bir yönetmeliğe bağlanarak izin ve ruhsatlarını Milli Eğitim Bakanlığından alma mecburiyeti geldiğini söyledi.


Öğrenci barındırma hizmetini ilk defa verecek yerlerin 30 Eylül'e kadar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden ruhsat ve izin almaları gerektiğini vurgulayan Yıldızhan, "Bu kanun ve yönetmeliklere uymayanlar yıl içindeki kontrollerde tespit edilip kapatılacaktır. Dolayısıyla öğrenci mağdur olacaktır. Onun...