18 / 04 / 2024

öğrenci yurtları kiraları

öğrenci yurtları kiraları

İlk-orta dereceli okullar yüz yüze eğitime açılırken, üniversitelilerin tüm tepkisine rağmen yüksek öğretim kurumlarının açılmama nedeninin perde arkasında yurt sorunu olduğu öğrenildi. Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi...

Kira sorunu öğrencileri de vurdu: Üniversiteyi bırakan öğrenci sayısı iki yılda 700 bini geçti!

Kiralar öğrencileri de vurdu. 2021 ve 2022 yılında 728 bini aşkın öğrenci üniversiteyi bıraktı. En çok terk etme büyük kentlerde yaşanırken üniversitelerini bırakan öğrenci sayısı ülkedeki 50 şehrin nüfusunu geçti.

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam yapılması kararlaştırıldı. İşte detaylar...

KYK ve özel yurtta kalanlar çabucak bir baksın! Aylık ücretlerde şok eden karar! Öğrencilerin feleği şaştı!

Evleri yıkılan depremzedelere çözüm olarak öğrenci yurtları bulundu. Bunun üzerine öğrencilerin eşyaları çöp poşetlerine konularak odanın dışına atıldı. Şimdi öğrenciler yurt ücretlerini ödemeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. KYK 2023 yurt ücretleri devam edecek mi?

Öğrencilere yurt müjdesi! KYK yurtları yaz aylarında ücretsiz olacak! İşte yaz aylarında açık olacak ücretsiz yurtlar!

Milyonlarca öğrenci yaz aylarında açık olan yurtları araştırmaya başladı. Peki yaz aylarında hangi yurtlar açık olacak? Hangi illerdeki öğrenci yurtları yaz aylarında açık kalacak? İşte öğrencilerin merak ettiği o soruların yanıtları...

Öğrencilere kötü haber! Eylül'de resmen başlayacak! 

GYODER tarafından düzenlenen “Geleneksel Gayrimenkul Yatırımlarının Varisi: Alternatif Modeller” panelinde öğrenci yurtlarına ilişkin büyük bir sorun gündeme geldi. İşte öğrencileri bekleyen o sorun...

Konut satışları uçtu! Son 10 yılın ikinci rekoru!

Ticari gayrimenkul danışmanlık pazarının küresel liderlerinden Cushman - Wakefield tarafından 'Türkiye Pazar Analizleri 2021 Yıl Sonu' raporunun sonuçları açıklandı. Peki ofis, perakende, sanayi, lojistik, konut, otel ve öğrenci yurtları sektörlerinde 2021'de neler yaşandı? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da ev kiraları 1.5 kat arttı!

İstanbul’daki 56 üniversite ve yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık 600 bini başka şehirlerden geldi. Kamu ve özel yurtların yatak kapasitesi 100 bine anca ulaşıyor ve yaklaşık 500 bin öğrenci, kiralık konut veya yurtlarda kalacak yer arayışında.

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.

İTÜ'den öğrenci yurtlarının kira süresine ilişkin açıklama!

İTÜ Rektörlüğü, bazı öğrenci yurtlarının işletmesinden bir süredir sorumlu olan İTÜ Geliştirme Vakfı iştiraki Arı Kültürel A.Ş.'nin, mevcut yasal düzenlemelerle beraber kira süresi ve sözleşmesi bitmesine karşın İTÜ yurtlarını işgal etme yoluna gittiğine dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.

Öğrenci ve emlakçının ortak sorunu yüksek kiralar!

İstanbul genelinde hızla tırmanan kira ücretleri hem öğrencileri hem de emlakçıları zor duruma sokuyor. Emlakçılar bu yükselen kiralar karşısında çaresiz kaldıklarını dile getirdi. 

Akfen GYO'nun kira geliri yüzde 267 arttı!

Akfen GYO’nun 2021'le beraber aldığı tedbirler ve portföyüne kattığı Bodrum Loft Tatil Köyü, Isparta ile Kütahya öğrenci yurtlarıyla; şirketin Temmuz'daki toplam kira geliri, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 267 oranında arttı ve 20 milyon Türk Lirası'na ulaştı. 

öğrenci yurtları kiraları Haberi

öğrenci yurtları kiraları

İlk-orta dereceli okullar yüz yüze eğitime açılırken, üniversitelilerin tüm tepkisine rağmen yüksek öğretim kurumlarının açılmama nedeninin perde arkasında yurt sorunu olduğu öğrenildi. Kira masrafları 500'ü aşkın öğrenci yurdunu iflasa sürükledi.

Tıp, diş hekimliği, hemşirelik gibi uygulamalı derslerde Konya gibi bazı illerde, ‘nöbetçi yurt' sistemi uygulanmaya başlandı. Sözcü'den Sultan Uçar'ın haberine göre; yap-işlet-devret yoluyla otoyollar, köprüler gibi birçok ilde, geri ödeme garantili yapılan öğrenci yurtları da bu döneme atıl hale geldi. 

Tüm Yurt ve Özel Barınma Hizmetleri İşverenleri Sendikası (TÜYİS) Genel Başkanı Umut Gezici, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Özel şirketler tıpkı köprüler, otoyollar gibi yap-işlet-devret yöntemiyle 15- 35 yıl ödeme garantili 10 bin yataklı yurtlar yaptırdı. Üniversitelere 30-40 km uzakta dağ başındaki bu yurtlara öğrenci gitmedi. Bankamatik yurtların parası, hesaplarına yattı. Öğrenciler, günlük...