25 / 04 / 2024

Öğrenci yurtları yatırımları

Öğrenci yurtları yatırımları

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt projeleri yatırım teşviklerinden yararlanacak.

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Esenler'de 2 milyon 310 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Akdeniz ve Veysi Şaşmaz ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkulde yatırımlar değişiyor! Hazır arazi konsepti başlıyor!

Konut ve ofis binası yatırımları devam ederken gayrimenkul şirketleri şimdi de öğrenci yurdu, yaşlı bakımevi ve sağlık rezidansları ile hazır arazi konseptleri üzerine yoğunlaştı...

Tuncay Akkoyun Elbistan'daki eğitim yatırımlarını anlattı!

Yapımı devam eden okul inşaatlarını inceleyen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan'daki eğitim yatırımlarını anlattı. Kaymakam Akkoyun, yatırımlarla derslik başına düşen öğrenci sayısının 26’ya gerileyeceğini belirtti.

Öğrenci yurdu yatırımları son dönemde arttı!

Üniversitelerde okuyan öğrenci sayısı 10 milyona yaklaştı. Buna karşın devlet yurtları ve özel yurtların kapasitesi talebin çok altında. Potansiyeli fark eden yatırımcı yurt yatırımlarına yöneldi.

Avrupa Şirketler Grubu 20 milyon TL'lik yurt yatırımlarıyla yükselecek!

Birbiri ardına kumlan üniversiteler ile öğrenci yurdu ihtiyacı artıyor. Avrupa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, konut işinden çıkıp yurt yatırımlarına ağırlık vereceklerini açıkladı.

Avrupa Şirketler Grubu yurt yatırımlarıyla büyüyecek!

Avrupa Şirketler Grubu konut imalatından çıktı, yurt yatırımlarına yöneldi. Konforist Edu Suites markasıyla, halihazırda İstanbul'da 2 öğrenci yurdu bulunan grup, her yıl 20 milyon lira yatırımla bir yurt yapmayı planlıyor.

Öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı!

Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, 8 ilde inşa edilecek öğrenci yurtları yatırım teşviki kapsamına alındı. Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik yurt projeleri yatırım teşviklerinden yararlanacak.

2015'te alternatif gayrimenkul yatırımları büyüyecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2015 yılında yurtlar, yaşlı bakım evleri ve otoparklar, sağlık turizmi vb. gibi alternatif gayrimenkul yatırımlarının artacağını söyledi.

Avrupa İnşaat 20 milyon lira yatırımla öğrenci yurdu kurdu!

Avrupa İnşaat, özel öğrenci yurdu yatırımlarındaki fırsatı gördü. 20 milyon lira yatırımla içinde VIP ve engelli odası, kapalı yüzme havuzu hatta kapalı otoparkı olan özel öğrenci yurdu, Konforist'i kurdu.

Avrupa İnşaat 20 milyon lira yatırımla öğrenci yurdu kurdu!

Avrupa İnşaat, özel öğrenci yurdu yatırımlarındaki fırsatı gördü. Sektöre hızlı girdi. 20 milyon lira yatırımla içinde VIP ve engelli odası, kapalı yüzme havuzu hatta kapalı otoparkı olan özel öğrenci yurdu, Konforist’i kurdu.

BBMRED Türkiye'deki yatırımlarını askıya aldı!

Türkiye’de gayrimenkul projeleri ve öğrenci yurtları yapmak için 175 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefleyen Katarlı Al Hassan Group'un ortaklığında kurulan BBMRED, bu yatırımlarını askıya aldı

Öğrenci yurtları İstanbul'da yatırımcının yeni gözdesi!

EVA Gayrimenkul Değerlemeye'ye göre öğrenci yurtları, önümüzdeki yıllarda en gözde yatırımlar arasında yerini alacak. EVA Gayrimenkul uzmanları, önümüzdeki dönemde öğrenci yurdu yatırımlarında patlama yaşanacağına kesin gözüyle bakıyorlar....

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

Öğrenci yurtları yatırımları Haberi

Öğrenci yurtları yatırımları

Geçtiğimiz yılın verilerine göre İstanbul’da 9’u devlet, 41’i özel üniversite olmak üzere toplamda 50 adet üniversite yer alıyor. Bu rakamlara göre Türkiye’deki üniversitelerin %29’u İstanbul’da. Üniversitelere her yıl yenileri eklenirken; yeni fakülteler ve yeni bölümler de açılıyor. Bu da öğrenci sayısında büyük bir artışa sebep oluyor.  Fakat, artan talebe rağmen öğrenci yurtları yetersiz kalıyor ve talebi karşılayamıyor. Ya da niteliksiz öğrenci yurtları sebebiyle sunulan hizmetler öğrencileri başka alternatifler aramaya itiyor.  İşte bu durum, gayrimenkul sektöründeki yatırımcıları atağa geçirdi. Uzmanlar, uygun lokasyonda ve profesyonel bir yönetimle yatırımı yapılan yurtların yerli ve yabancı yatırımcıları da cezp ettiğini belirtiyor.


Modern mimari tasarımı, dekorasyonu ve sunduğu hizmetler ile Türkiye’nin en konforlu özel öğrenci yurdu olan Konforist Edu Suites'i hayata geçiren Avrupa Şirketler Grubu Yönetim...