24 / 04 / 2024

Okul kantincileri kira

Okul kantincileri kira

Türkiye'de toplamda 28 bine yakın, İstanbul'da ise 3.500 okula ait kantin mevcut. Okullardaki kantinciler iflasın eşiğinde olduklarına vurgu yapıyor ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Konutlarda yüzde 25 kira zam sınırına takılmak istemeyen konut sahipleri okul sezonunu bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok kiralık konut boş şekilde dururken, kiraların öğrencilere göre ayarlandığı ve bir senelik peşin ödeme gibi taleplerin de olduğu belirtiliyor.

Okul kantinleri hakkında flaş karar! Anne ve babalar sizi de yakından ilgilendiriyor

Okul kantinleri hakkında MEB'den çok önemli bir karar geldi. Okul kantinlerindeki kira artışları artık sabitlenecek. Bu durumun da fiyatlara olumlu olarak yansıması bekleniyor.

Hangi giderler kira gelirinden düşürülebilir?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında okul faturalarının kira gelirinde düşürülüp düşürülmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan okul kantini kiralarına düzenleme önerisi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, okul kantinlerinden bir süre kira alınmaması, kiralardan stopaj vergilerinin kaldırılmasını önerdi.   

Avrasya GYO'nun Samsun'daki okul ve arsası 1 yıllığına kiraya verildi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Samsun'daki betonarme 6 katlı okul ve arsasının Çarşamba Vefa Eğitim Kurumları Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ye 1 yıllığına kiraya verilmesine, kira bedelinin kiraya verilen okul binasından bir kira yılı içerisinde toplam cirosunun yüzde 20'si olarak belirlenmesine kar

Okul öncesi eğitim kurumlarından kira talebi!

Özel Anaokulları Derneği Genel Başkanı Murat Kuş yaptığı açıklamada, kira ödemeleri ve giderler dikkate alınarak öğrenci başına maddi destek sağlanmasını talep ettiklerini söyledi.

Nepal'de kira ücretleri 1 ay ertelendi!

Nepal hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kira ve okul ücretlerinin bir ay ertelenmesi talimatını verdi.

Antalya'da okul kantincileri kiralardan dertli!

AESOB ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öncesi kantinci esnafıyla istişare ve değerlendirme toplantısında buluşan kantinciler kiralardan dertli. 

İzmir'de 1200 öğrencili okul 33 milyon TL'ye satılıyor!

İzmir bir emlak alım sitesinde 1200 öğrencili okul satışa çıkarıldı. İzmir Karşıyaka Mavişehir’de satılık 8 katlı okul' başlığıyla 7 yıllık kira sözleşmesi olan bir okul 33 milyon liraya satışa çıkarıldı.

Kira artışları enflasyon oranını geçmemeli!

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Başta okul kantinleri olmak üzere, belediyeler, il özel idareleri ve vakıflara ait kantinlerin kira artışları enflasyon oranını geçmemeli" dedi. 

Tual Bahçekent'in okul kira bedeli aylık 248 bin TL!

Emlak Konut GYO, İstanbul, Başakşehir, Hoşdere 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" (TUAL BAHÇEKENT) projesi kapsamında yer alan Özel Öğretim Okulu Rayiç Kira Ekspertiz Değeri'ni aylık 248 bin TL olarak açıkladı.

Vakıflar 42 milyon TL kira geliri elde etti!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2015 yılında 32 adet taşınmazı kat karşılığı yöntemiyle değerlendirerek daire, dükkan, büro villa, apart daire ve özel okul olarak 105 adet taşınmaz elde etti. Vakıflar aynı dönemde 42 milyon TL de kümülatif kira geliri elde et

Okul kantincileri kira Haberi

Okul kantincileri kira

Türkiye'de toplamda 28 bine yakın, İstanbul'da ise 3.500 okula ait kantin mevcut.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Sibel Bahçetepe'nin haberine göre; Kovid-19 salgını sebebiyle yaklaşık 16 aydır kapalı kalan kantin işletmeleri, ekonomik krizle karşı karşıya. İflasla burun buruna olduklarına dikkat çeken kantinciler, “Yüzde 40-60 oranında kira artışı isteyen yerler var, sesimizin duyulmasını istiyoruz” diyor. 

17 senedir kantin işletmeciliği üstlenen Tüm Kantin İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Arif Armağan Türkeş, Kovid-19 salgını sürecinde okul kantini işletenlerin problemlerinin çoğaldığını dile getirdi. “Pandemi döneminde iyice köşeye sıkıştık, çünkü gelirimiz sıfır oldu” diye konuşan Türkeş, birçok kişinin değişik işlere geçiş yaptığını ifade etti. Türkeş, “Ben de kantinim kapalı olduğu sürede geçinebilmek için arabamı sattım, elinde ufak tefek satabilecek ürünü olan, ürünlerini sattı. 25 bin TL kredi verildi...