20 / 04 / 2024

İzmir'de 1200 öğrencili okul 33 milyon TL'ye satılıyor!

İzmir'de 1200 öğrencili okul 33 milyon TL'ye satılıyor!

İzmir bir emlak alım sitesinde 1200 öğrencili okul satışa çıkarıldı. İzmir Karşıyaka Mavişehir’de satılık 8 katlı okul' başlığıyla 7 yıllık kira sözleşmesi olan bir okul 33 milyon liraya satışa çıkarıldı.



İzmir Karşıyaka Mavişehir Mahallesi'nde 1200 öğrencisi olan okul 33 milyon TL'ye satılıyor. 54 dersliğe sahip 8 katlı olun ilanını görenler şaşkınlık yaşadılar. 

Sözcü Gazetesi'nden Mustafa Sarıipek'in haberine göre, 33 milyon liraya satışa çıkan okulun aylık kirasının 151 bin lira olduğu belirtildi.Ayrıca okulun 7 yıllık kira sözleşmesi bulunuyor. 

Emlak alım sitesindeki satış ilanında, “İzmir Karşıyaka Yalı Mahallesi Mavi Şehir’de 8 katlı okul binası satılıktır. Toplam kapalı alanı 10 bin 800 metrekare fakat kapalı alan 13 bin metrekareye çıkıyor. Şu an halihazırda 7 yıl sözleşmeli kiracısı var. Kirası 151 bin lira + KDV. Okul 54 derslikten oluşmakta, bin 200 öğrenci kapasitelidir. Ayrıca okulun, fizik kimya laboratuvarları, yüzme havuzu, konferans salonu, spor salonu, sanat atölyeleri ve 600 kişilik yemekhanesi mevcuttur” bilgilerine yer verildi.

İzmir de 1200 öğrencili okul 33 milyon TL ye satılıyor!

Binanın satışına aracı olan emlakçı Adem Kıral bina sahibinin kiracının çıkartılmaması şartıyla satış yapmak istediğini, başka amaçla kullanılamayacağını söyledi.

Konuya ilişkin konuşan Avukat Sıtkı Celal Hasdemir, yeni mal sahibi tarafından kiracının çıkarılıp çıkarılamayacağı konusunda şerhe bakılması gerektiğini kaydetti. Hasdemir şunları söyledi, "Eğer bina ile ilgili normal sözleşme dışında tapu üzerine ‘Kira sözleşmesi boyunca okul olarak kullanılacak bu binadaki kiracı çıkartılamaz’ şeklinde bir şerh konulduysa çıkarmak neredeyse imkansız hale gelir. Eğer böyle bir şerh yoksa bina normal kira sözleşmesiyle kiralandıysa binanın yeni sahibi noter aracılığıyla protesto çekerek ‘Binanın yeni sahibiyim ve 6 ay sonunda sözleşmeniz sona erecektir. 6 ay sonra binayı boşaltmanız gerekiyor” diye ihtar çekerse o zaman kiracı çıkmak zorunda kalır. Bu durumun çok iyi araştırılması gerekir."


 


Geri Dön