28 / 03 / 2024

ölçü krokisi ne demektir

ölçü krokisi ne demektir

Kadastro parsellerinin sınırlarının belirlenmesi amacı ile yapılan ölçü krokisi ne demektir?

İdealist GYO 2023 yılında ne kadar hasılat elde etti? 

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan bir yıllık faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş dönemsel finans tabloları belli oldu. Peki İdealist GYO 2023 yılında ne kadar hasılat elde etti? 

Dolarda yıl sonu beklentisi yükseldi! 2024 dolar/TL ne kadar olacak?

Orta Vadeli Program dahilinde parasal sıkılaştırma tedbirleri devam ederken, dolar ve altındaki yükseliş de sürüyor.  Şubat ayı enflasyonun yüksek çıkmasıyla kurumlar yıl sonu dolar kuru beklentisini de artırdı. Peki dolar yıl sonunda ne kadar olacak?

Hisseli tapu sahipleri dikkat! Hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Hisseli tapu, gayrimenkulün birden çok kişi tarafından ortaklaşa sahip olunduğu hallerde kullanılan bir tapu türü olarak bilinir. Peki hisseli tapu hacizle satılırsa ne olur? 

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Büyükçekmece Belediyesi’nde rüşvet karşılığı imar izni verilen 144 ölüm villasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Peki yapılacak yeni binalar ne kadar güvenli olacak?

2024 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)'nin 2024 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor. Peki, 2024 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek? İşte tüm detaylar...

Pasaport ücretleri 2024 yılında ne kadar olacak?

Pasaport ücretlerine 2023 yılında gelen yüzde 123 ve yüzde 50'lik zammın arkasından 2024 yılında da büyük bir zam gelebilir. 2024 yılında zam oranı ne kadar olacak merak edilenler...

2024 yılında geçerli olacak ehliyet fiyatları! A-B-C-D-E sınıfı ehliyet fiyatları zamlandı mı, ne kadar oldu?

2023 yılında A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyetler için harç ücreti 825 TL, değerli kağıt bedeli 624 TL ve vakıf payı ise 145 TL olarak belirlenmişti. Toplamda ödenmesi gereken ücret 1.594 TL'ydi. Bu ücretlerin 2024 yılında ne kadar olacağı ise şu an merak konusu. İşte güncel ehliyet fiyat listesi…

25 Eylül dolar ne kadar? Dolar alış-satış fiyatı bugün kaç lira? Güncel dolar/TL kuru

25 Eylül dolar kuru yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar almak ve bozdurmak isteyen vatandaşlar ''bugün dolar ne kadar, güncel dolar kuru kaç lira?'' sorularını araştırıyor. İşte güncel dolar/TL kuru...

Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman? Sağlık çalışanları aman kaçırmayın! 

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 bin 623'ü hekim ve 297'si yan dal uzmanı bin 812 uzman hekim olacak şekilde, 13 bin 435 hekimin görev yeri belirlenecek. Peki Sağlık Bakanlığı 112. Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası ne zaman?

Tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur?

Tahliye taahhütnamesi, gayrimenkul alanında yapılan sözleşmelerden biridir. Bu sözleşmenin geçerli ve geçersiz olduğu bazı durumlar vardır. Peki tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur ve hangi durumlarda geçersiz sayılır? İşte tahliye taahhütnamesi ile ilgili ayrıntılar...

Peugeot 208, 308, 408 ve 508 Eylül fiyatları ne kadar? Güncel rakamlar tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

Fransız otomotiv üreticisi Peugeot, Eylül 2023 yeni fiyat listesini tek tek açıkladı. Peki Peugeot 208, 308, 408 ve 508 Eylül fiyatları ne kadar oldu? İşte Peugeot 6 Eylül fiyat listesi...

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını resmen açıkladı!

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününü yükselişle kapattı. Bankalararası piyasalarda dolar/TL kuru 29,60 TL seviyesinden işlem gördü. Peki dolar bugün ne kadar oldu? Dolar ne kadar olacak? Merkez Bankası doların yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. 

ölçü krokisi ne demektir Haberi

ölçü krokisi ne demektir

Ölçü krokisi ne demektir?

Bir gayrimenkul terimi olarak ölçü, kadastro parsellerinin sınırlarının belirlenmesi amacıyla günümüzde elektronik aletlerle yapılan ölçü işlemidir.


Ölçü krokisi ne demektir sorusunun yanıtı ise; Bir kadastro adasının tüm ayrıntılarını, ölçü değerleri ve ölçüm yapılan nokta numaraları ile gösteren kuzeye yönlendirilmiş olarak basılı kağıtlara yaklaşık biçimde çizilen kroki şeklindedir.



Işıl Seren...