25 / 04 / 2024

Ölen kişiye ait gayrimenkul

Ölen kişiye ait gayrimenkul

Bir kimsenin ölümü halinde, ölen kişiye ait gayrimenkul ya da gayrimenkuller, mirası reddetmemiş kanuni mirasçılarına geçer. Mirasın intikalini sağlayan olay ölümdür. Kişinin ölümüne bağlı olarak, kanundan doğan mirasçılık söz konusudur...

1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi için şok açıklama! Ölen inşaat mühendisini suçladılar!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde 1.400 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nin L blokunun ilk duruşmasında sanıklar ölen inşaat mühendisini suçladı.

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Ölen kişiye ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Mirasçılar çoğu zaman kendilerine kalan taşınır ya da taşınmaz mallardan habersiz olabiliyor. Bu konuda araştırma yapmak isteyenler öncelikle ölen kişiye ait tapu sorgulama yapmak istiyor...

İzmir'de başkasına ait arsayı 10 saatte 25 kişiye sattı!

İzmir'de kimliği belirlenemeyen şahıs, başkasına ait arsayı değerinin altında  bedelle 10 saatte 25 kişiye sattı. Şahıs söz konusu arsa için 20 ile 90 bin TL arasında kaparo aldı.

Akfa Holding ve Fi Yapı soruşturmasında 84 kişiye dava!

FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla kayyum atanan Akfa Holding ve Fi Yapı'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 84 kişiye dava açıldı.

1 daireyi 6 kişiye satan müteahhite 178 yıl hapis!

İzmir Gaziemir'de yapacaklarını vadettikleri apartmanın 24 dairesini 156 kişiye sattıkları öne sürülen müteahhit Hüseyin Pözüt ile ortağı Selim Öngören'in yargılandığı davada karar çıktı.

Serik'te 398 kişiye tapu verildi!

Serik Belediyesi mülkiyet sorunu imar uygulaması ile çözülen Gedik Mahallesindeki 398 kişiye tapu dağıtımı yapıldı.

Hazine, mülkiyeti kişiye ait arsayı satabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Hazine mülkiyeti kişiye ait arsayı satabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber....

Düzce Belediyesi 2 bin 200 kişiye yapılandırma fırsatı verdi!

Düzce Belediyesi tarafından, kamuya olan borçlar için 2 bin 200 kişiye başvuruda bulunmadıkları halde yapılandırma fırsatı verildi. Belediyeye ait her türlü vergi ve borçları için yapılandırmaya alınan mükelleflere iletişim bilgilerine göre tebligat yapıldı.

İstanbul Çekmeköy'de sahte belgeyle arazi satan 2 kişi tutuklandı!

Çekmeköy'de bir kişiye ait araziyi sahte belgeler düzenleyerek, 3 milyon 500 bin liraya bir iş adamına sattığı öne sürülen 2 kişi tutuklandı.

Ümraniye Antasya Residence projesinde kişiye özel ödemelerle! 400 bin TL'ye!

Daire fiyatlarının 400 bin TL'den başladığı Ümraniye Antasya Residence projesinde kişiye özel ödeme planları uygulanıyor. Projede 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daireler bulunuyor.

Şile Green Village'de son daireler! Kişiye özel ödemelerle!

Kişiye özel ödeme seçenekleri ya da yüzde 10 peşinat ve 36 ay faizsiz ödeme yapılan Şile Green Village projesinde son konutların satışları devam ediyor.

Ölen kişiye ait gayrimenkul Haberi

Ölen kişiye ait gayrimenkul

Bir kimsenin ölümü halinde, ölen kişiye ait gayrimenkul ya da gayrimenkuller, mirası reddetmemiş kanuni mirasçılarına geçer. Mirasın intikalini sağlayan olay ölümdür.


Kişinin ölümüne bağlı olarak, kanundan doğan mirasçılık söz konusu olabileceği gibi mirasçılık sözleşmesine (örneğin vasiyetname) dayanan mirasçılık da söz konusu olabilir. 


Mirasçıların, kendilerine intikal eden gayrimenkulle ilgili olarak, öncelikle mirasçı olduklarını kanıtlamaları gerekir. Bunun için mümkün olan en kısa zamanda sulh hukuk mahkemesine veya notere başvurulup Veraset İlamı (Mirasçılık Belgesi) alınması gerekmektedir. Veraset ilamı; ölen kişinin "mirasçılarının kim olduğunu" ve "miras hisselerini" belirten hukuki bir belgedir. 



Mirasın intikali ise bir kimsenin ölümü halinde, gayrimenkulün, alınan veraset ilamında belirtilen mirasçılar adına tescili işlemidir. 


2- Gayrimenkulün Mirasçılara Hisseli (Müşterek) Mülkiyet Olarak İntikali Gayrimenkulün, mirasçılara "kanuni miras paylan oranında" hissedarlık esasına göre intikali mümkündür. 

MK'nın 688....