23 / 04 / 2024

Ömerli Barajı sanayi tesisi

Ömerli Barajı sanayi tesisi

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Sancaktepe’deki 23 dönümlük arazide imar krizi: İtiraz İBB Meclisi'nde reddedildi!

İSKİ’nin Sancaktepe’deki Ortadağ Tepesi Parkı’nın etrafında yer alan yaklaşık 23 dönümlük arazinin imar planlarına, Ömerli Barajı’nın koruma havzasında nüfus yoğunluğunu artacağına vurgu yaparak yaptığı itiraz, AKP-MHP grubunun oyları ile reddedildi.

Mayza Otel Turizm Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mayza Otel Turizm Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda Şeyhmus Baraj tarafından kuruldu.

Tayyib Madencilik İnşaat Nakliyat Besicilik Kimya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ömerli Şubesi açıldı!

Tayyib Madencilik İnşaat Nakliyat Besicilik Kimya Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ömerli Şubesi 125 milyon TL yatırım bedeli ile Harun Çalışkan, Hasan Çalışkan ve Tuncay Birdal tarafından açıldı.

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Ömerli Barajı Emirli 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin "Bizler Kanal İstanbul'un İstanbul’a yaptırılmayacağını, yapılmayacağını vatandaşımıza halkımızla beraber taahhüt ediyoruz" dedi.

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Ömerli Barajı çevresinde sahte tapu ile arazi vurgunu!

Pendik'teki Ömerli Barajı çevresinde bulunan arazilere dolandırıcılar dadandı. 180 dönüm büyüklüğündeki arazi 20 milyon dolara satıldı. 

STR Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

STR Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bekir Aktaş ve Yalçın Kaya ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 29 Haziran'da Arnavutköy, Ömerli Mahallesi, Tunaboyu Sokak'ta kuruldu.

Yiğitler Barajı'nın ihalesi 20 Mayıs'ta!

DSİ ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) ortaklaşa yapmak üzere 2000'li yıllarda projelendirilen ancak 17 yıldır gerçekleştirilemeyen Yiğitler Barajı'nın ihalesi 20 Mayıs'ta yapılacak

Ömerli Barajı doluluk oranı yüzde 90 seviyesinde!

İSKİ Su Arıtma Daire Başkanı Yıldız: "Ömerli Barajı'nda şu anki doluluk oranı yüzde 90 seviyesinde. Yaza yüzde 100 doluluk oranıyla girmeyi planlıyoruz. Uzun vadede İstanbul'un susuz kalmayacağını söyleyebiliriz" dedi.

Beykoz’daki Mahmud Efendi Külliyesi’ne yıkım kararı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Beykoz Çavuşbaşı’nda Ömerli Barajı’nın su toplama havzasında yapımı devam eden Mahmud Efendi Külliyesi’nde çalışmaların durdurulmasına ve inşaatın yıkılmasına karar verdi.

Platform Kimyasal Uygulama ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Platform Kimyasal Uygulama ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Hüseyin Konak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 6 Ocak'ta Üsküdar, Ünalan Mahallesi, Baraj Yolu Alt Sokak'ta kuruldu.

Aktaşlar İnşaat Madencilik Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktaşlar İnşaat Madencilik Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hacer Aktaş tarafından 150 bin TL sermaye ile 5 Ocak'ta Çekmeköy, Ömerli Mahallesi, Kadir Ova Caddesi'nde kuruldu.

Aleo Enerji İnşaat Otomotiv Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aleo Enerji İnşaat Otomotiv Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ali Ergün Özdemir Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 5 Ekim'de Çekmeköy, Ömerli Mahallesi'nde kuruldu.

Ömerli Barajı sanayi tesisi Haberi

Ömerli Barajı sanayi tesisi

İstanbul Ataşehir'in Ferhatpaşa bölgesinde bulunan 17 dönümlük araziye sanayi tesisi yapılabilmesi için talep edilen imar planı değişikliği onaylandı.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, 17 Şubat 2017 tarihinde İBB Meclisi gündemine gelen plan değişikliğinin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek iade edildi. İade edilen plan değişikliğine ilişkin hazırlanan raporda görüşüne başvurulan kurumlar için uyarılar yapıldı. İSKİ, arazinin Ömerli Barajı Havzasının uzun mesafeli koruma alanında kaldığına dikkat çekerek yapılan plan ile yapılaşma ve nüfus yoğunluğunun arttırıldığını belirtti. Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü de arazi  sıvılaşma nedeni ile önlem alınması gereken alanda bulunduğu için “şartlı olumlu” görüş verdi.

Yapılan genel değerlendirmede, parsel sahibi Mesut Tandoğan tarafından İBB aleyhine açılan kamulaştırmasız el atma davaları bulunduğu, mahkeme kararlarının henüz infaz edilmediği ve bu nedenle parsellere ilişkin sınırların henüz...