19 / 04 / 2024

Ön ödeme tebliği

Ön ödeme tebliği

Ön ödeme usul ve esasları hakkında genel tebliğ 8 Mart 2007 tarihinde 26456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte kamu idarelerinde anılan harcama yetkilisi mutemetlerinin görevlendirilmesinde uyulacak esaslar açıklanmıştır...

Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme aldılar: 'Bu evi kaçırmayın' diyen fırsatçılar yakalandı!

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından İstanbul Pendik'te polise gelen bir şikayetin ardından akıl almayan bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Ev sahibi gibi davranıp insanlardan ön ödeme alan 6 kişi yakalandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ deprem konutlarının ödeme şartları belli oldu! TOKİ konutlarının ödemesi nasıl olacak?

Deprem sonrası TOKİ'nin inşa edeceği deprem konutlarının ödeme şartları belli oldu. İşte detaylar...

İş Bankası'nın ardından Denizbank da aynı kararı aldı

ABD'nin ve Batı'nın ambargoyu delmeye yardım nedeniyle yaptırım sopasının sallamasının ardından Rusya'nın ödeme sistemi içindeki 5 bankadan, özel sektöre ait olan ikisi sistem dışına çıktı. Kamu banklarının nasıl bir eylem planı izleyeceği merakla bekleniyor.

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65!

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nün mükerrer sayısında yayımlandı.

TCMB'nin Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliği’nde değişiklik!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik 2020!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulam Tebliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Tebliğ  (Seri No:31) bugünkü 31057 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2019!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile istisna tutarları ile 16 ncı maddesinde yer alan vergi tarifesi matrah dilim tutarlarının yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle tespit edildi....

Emlak Konut erken ödeme kampanyası için son gün!

Emlak Konut'un borcunu erken ödemek isteyenler için başlattığı erken ödeme kampanyası için başvurular bugün sona eriyor. 65 projede geçerli kampanya kapsamında yüzde 35 oranında indirim sunuluyor.

Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası ödeme örneği!

Türkiye İçin Kazanç Vakti Kampanyası ödeme örneği haberimizde yer alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği kampanyada son aya girildi. 

Vergi Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Kanunu Tebliği!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 3) bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı!

Maliye Bakanlığının Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

 Milli Emlak Genel Tebliği sıra no: 386!

Hazine taşınmazları üzerinde yatırımcılar lehine irtifak hakkı tesis edilmesi veya kullanma izni verilmesi ile taşınmazların bedelsiz devredilmesine ilişkin usul ve esasların belirlendiği 386 sayılı Milli Emlak Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Ön ödeme tebliği Haberi

Ön ödeme tebliği

ÖN ÖDEME GENEL TEBLİĞ

Ön ödeme usul ve esasları hakkında genel tebliğ 8 Mart 2007 tarihinde 26456 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte kamu idarelerinde anılan harcama yetkilisi mutemetlerinin görevlendirilmesinde uyulacak esaslar açıklanmıştır.

Ön ödeme usul ve esasları hakkında genel tebliğ..

1. Giriş

(1) Bilindiği üzere Ön Ödeme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 21/1/2006 tarihli ve 26056 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2005/9913 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuştur.


(2) Düzenleyici ve denetleyici kurumlar hariç olmak üzere; merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde anılan Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak ön ödemeler, bunların mahsubu ve mahsup dönemine devri ile harcama yetkilisi mutemetlerinin görevlendirilmesinde uyulacak esaslar aşağıda açıklanmıştır.

2. Genel esaslar

(1) 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri gereğince, kamu kaynağının kullanılmasında görevli ve yetkili olanlar, kaynakların etkili,...