29 / 03 / 2024

İş Bankası'nın ardından Denizbank da aynı kararı aldı

İş Bankası'nın ardından Denizbank da aynı kararı aldı

ABD'nin ve Batı'nın ambargoyu delmeye yardım nedeniyle yaptırım sopasının sallamasının ardından Rusya'nın ödeme sistemi içindeki 5 bankadan, özel sektöre ait olan ikisi sistem dışına çıktı. Kamu banklarının nasıl bir eylem planı izleyeceği merakla bekleniyor.



İş Bankası'nın ardından Denizbank da Amerika Birleşik Devletleri'nin geçen hafta Rusya'ya yönelik yaptırım kapsamını  Rus ödeme sistemi Mir'i de içine alacak şekilde genişletmesi üzerine bu sisteminin kullanımını durdurdukları açıkladı. 

ABD Hazine Bakanlığı'nın geçen hafta getirdiği yeni yaptırımlar, Mir'i işleten Rus Ulusal Kart Ödemeleri Sistemi'ni (NSPK) kapsıyor. Rusya Merkez Bankası tarafından geliştirilen Mir ödeme sistemi Rusya'dan Türkiye'ye tatile giden turistler tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön