23 / 04 / 2024

ambargo

ambargo

Rusya tarafından Avrupa'ya uygulanan doğalgaz yaptırımı sıfır kilometre araba fiyatlarını da etkiledi. Sektör temsilcileri 2022 sonuna dek sıfır araç fiyatlarının artacağını açıkladı. Bu kapsamda sıfır kilometre araç fiyatlarında yılsonunda ortalama yüzde 20 artış görebiliriz.

İş Bankası'nın ardından Denizbank da aynı kararı aldı

ABD'nin ve Batı'nın ambargoyu delmeye yardım nedeniyle yaptırım sopasının sallamasının ardından Rusya'nın ödeme sistemi içindeki 5 bankadan, özel sektöre ait olan ikisi sistem dışına çıktı. Kamu banklarının nasıl bir eylem planı izleyeceği merakla bekleniyor.

İş Bankası o uygulamayı askıya aldı

İş Bankası,  ABD ve Satı'dan gelen baskılar nedeniyle Rusya'nın ödeme sistemi Mir'i askıya aldı. Kararın, borsada bugün yaşanan sert düşüşte etkili olduğu ve Türkiye ile Rusya arasındaki ticareti de olumsuz etkileyeceği ifade edildi.

Türk bankalarına ambargo kıskacı

ABD'den Türk İşadamlarına gelen "Rusya ile iş yapmayın" uyarısının ardından, bazı Türk bankalarının, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sistemine dahil olmasının ambargoyu delmeye destek verildiği anlamına gelebileceği ve "yaptırıma uğrama" riski doğurduğu belirtildi.

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rus bankaları yaptırımlar sonrasında uluslararası para transferi sisteminden çıkarılması nedeniyle yılın ilk yarısında toplam 22 milyar sterlin zarar etti. 

Rusya pazarı Çinlilere kaldı

Batılı otomobil, teknoloji ve ev eşyası devlerinin Rusya’daki operasyonlarını sonlandırmasının ardından Çinli şirketlerin ürünlerine yönelik talep hızla artıyor.

Önlem alınmazsa 5-10 kış korkunç geçecek

Avrupa elektrik fiyatlarını sabitlemeye hazırlanıyor. Belçika Enerji Bakanı Tinne Van der Straeten, AB'de enerji kriziyle ilgili sert bir uyarıda bulundu. Van der Straeten gaz fiyatlarıyla ilgili acil önlem alınması gerektiğini aksi takdirde önümüzdeki 5-10 kışın korkunç geçeceğini söyledi.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Dev kripto borsasında kritik gelişme! Binance’e ambargo uyguluyor!

Dev kripto borsasında kritik gelişme yaşandı. Coinbase, Binance'in kendi stablecoin'ini askıya aldı. Coinbase, BUSD alım-satım çiftini listelemeyi bıraktı. İşte haberin detayları…

Arabanızın deposunu fulleyin! Kritik gün yarın…

AB ülkelerinden yeni karar... Rusya'dan deniz yoluyla yapılan ham petrol ithalatına ambargo uygulanıyordu. AB ülkeleri uygulanan ambargonun benzerini Rus rafineri petrol ürünlerine uygulamaya hazırlanıyor. Aynı zamanda G7 ülkeleri ve AB ülkelerinde de tavan fiyat uygulamasına geçilecek.

Otomobil fiyatlarına ambargo zammı! 2023’te fiyatlar ne olacak?

Rusya tarafından Avrupa'ya uygulanan doğalgaz yaptırımı sıfır kilometre araba fiyatlarını da etkiledi. Sektör temsilcileri 2022 sonuna dek sıfır araç fiyatlarının artacağını açıkladı. Bu kapsamda sıfır kilometre araç fiyatlarında yılsonunda ortalama yüzde 20 artış görebiliriz.

Rusların konut talebi zirve yaptı!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş bugünkü yazısında, Ruslara karşı uygulanan sosyal ve ekonomik küresel ambargo neticesinde Rusların uluslararası gayrimenkul yatırımlarında ilk sırada Türkiye’yi tercih ettiklerini kaleme aldı.

Türk bankalarına ambargo kıskacı

ABD'den Türk İşadamlarına gelen "Rusya ile iş yapmayın" uyarısının ardından, bazı Türk bankalarının, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sistemine dahil olmasının ambargoyu delmeye destek verildiği anlamına gelebileceği ve "yaptırıma uğrama" riski doğurduğu belirtildi.

Bu kış çok zor geçecek! Kapıda bekleyen tehlike!

Rusya'dan doğal gaz sevkiyatının düşmesi ve ambargo kararlarının etkisiyle, Avrupa'daki doğal gaz krizinin kış sezonunda daha da derinleşmesi bekleniyor.

Putin Rus buğdayı için 50 milyon ton sevkiyat sözü verdi

Ukrayna savaşından sonra ürünlerine ekonomik ambargo uygulanan Rusya, elindeki buğdayı ihraç etmenin yollarını arıyor. Savaş esnasında iç talebi karşılamak için ürün satışını durduran Rusya, şimdi elinde fazla olan buğdayı eritmeye çalışıyor.

Pirinç ambargo listesine girdi! Fiyatlar hızla yükselebilir! İşte A101, Migros, ŞOK 30 Mayıs 2022 fiyat listesi

Rusya, Tarım Bakanlığı'nın pirinç ihracatını 1 Temmuz itibarıyla yasaklamayı planladığı haberi ülke gündeminde büyük yankı uyandırdı. Peki Rusya pirinç ihracatını neden kısıtlıyor? Türkiye'de güncel pirinç fiyatları ne kadar? İşte 30 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra kendisine ambargo uygulayan ülkelere doğal gazı rubleyle satacağını açıklamasının ardından AB'de doğal gaz fiyatları arttı. AB'nin Rusya'ya gazın parasını ödeyebilecek miktarda ruble rezervi olmayabileceği iddia edildi. AB, rotayı ABD'ye çevirdi.

Petrolün varili 135 doları gördü! Benzine, dizele ve LPG'ye korkunç zam kapıda!

Petrol fiyatları ile ilgili yaşanan yeni gelişmelere göre brent petrolün fiyatı Rus petrolüne ambargo endişeleriyle 140 dolara yaklaştı...

İtalya'dan Binance kararı!

Son zamanlarda birçok ülkeden ambargo ile karşılaşan Binance son olarak İtalya'da yasaklandı.

Suudi Arabistan'ın ambargosu, Türk müteahhitlerini vurdu!

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı resmi bir ambargo uygulaması da Türk ürünlerinin ülkeye girişimde bir takım zorluklar çıkartıyor. Suudi Arabistan'ın bu kararından da en çok etkilenen müteahhitlik sektörü oldu...

ambargo Haberi

ambargo

Rusya'nın doğalgaz akışını kesmesi ile Avrupa ülkelerinde ki otomotiv üretiminin zorlu bir süreç geçireceğini dile getiren sektördeki temsilciler, krizin gittikçe büyüyeceğini düşünüyor. Bu gelişmeler sonrasında zor günler geçiren otomotiv sektöründe fiyatların tekrar artacağını belirtiliyor.

PARÇA FİYATLARINDA YÜZDE 15 ARTIŞ

Sıfır kilometre araç fiyatları son 1 yıl içinde rekor düzeyde artış yaşadı. Enerji maliyetinden kaynaklanan son zamlara hazır olunması gerektiğini belirten Motor A.Ş.’nin CEO'su Saim Aşçı, “Ülkemizdeki otomobil fabrikalarında ortaya çıkan enerji maliyetlerindeki artış ile birlikte Avrupa'da yaşananı ayrıştırmamız gerekiyor.  Zira Avrupa gerçek bir enerji krizi ile baş başa ve alternatif enerji kaynaklarına da erişim bugünden yarına çözülecek bir problem değil. Bu sebeple 2022 sonuna kadar sıfır kilometre araç fiyatlarında ortalama yüzde 20 artış görebiliriz. Öte yandan durum yedek parçalar için de...