20 / 04 / 2024

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rus bankaları yaptırımlar sonrasında uluslararası para transferi sisteminden çıkarılması nedeniyle yılın ilk yarısında toplam 22 milyar sterlin zarar etti. 



Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rusya’nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana bankacılık sektörü kazançları düzenleyici kuruluş tarafından ilk kez kamuoyuna açıklandı. Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dmitry Tulin, Rus ekonomi gazetesi RBC'ye verdiği röportajda zararın boyutlarını gözler önüne serdi.

Açıklama, G7 ülkelerinin Rusya'nın petrol satışlarından elde edeceği gelire üst sınır koymayı kabul etmesinden sonra geldi. 

Batılı ülkeler, Putin'in yandaşlarının mal varlıklarının dondurulması, Rus bankalarının uluslararası para transferi sisteminden (SWIFT) çıkarılması ve ticareti kısıtlama dahil bir dizi yaptırım uyguladı. Birçok uluslararası şirket de ülkedeki operasyonlarını sona erdirdi. 

Ancak Avrupa, Rus gazına büyük ölçüde bağımlı kalmaya devam ederek, Kremlin'in enerji fiyatları yükseldikçe bunu nakde çevirmesine izin veriyor. Ruble, yaptırımlardan sonra düşmesine rağmen son zamanlarda güçlü bir şekilde toparlandı. 

Tulin açıklamalarında, Rus bankalarının bu durumla nasıl başa çıktığını anlattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön