25 / 04 / 2024

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rus bankaları yaptırımlar sonrasında uluslararası para transferi sisteminden çıkarılması nedeniyle yılın ilk yarısında toplam 22 milyar sterlin zarar etti. 



Rusya Merkez Bankası açıkladı: “22 milyar zararımız var”

Rusya ekonomisinin; 2022 yılının ilk yarısının üçte birinde toplamda 5,7 milyar sterlinlik kar elde ettiğini belirten Tulin, geri kalanının da ise 27,2 milyar sterlin zarar ettiğini ifade etti.

Tulin, küçük ve orta ölçekli bankaların yaptırımlara maruz kalmadıkları ve uluslararası finans piyasalarına daha az dahil oldukları için daha az zarar gördüğünü söyledi. Ülkenin en büyük bankalarının beşte ikisinin isim vermeden zarar verdiğini de sözlerine ekledi. 

Tulin, merkez bankasının, yeterli sermayeye sahip olmayan yüzlerce bankadan birkaç kredi vereni kurtarmak ve bankacılık lisanslarını elinden almak zorunda kaldığı 2014-17 krizinin tekrarlanmasını beklemediğini belirtti.

Tulin, Rusya’ya uygulanan ambargoların beklendiği gibi şiddetli bir etkisi olmadığını, ancak olumsuz etkinin zaman alabileceğini de sözlerine ekledi. 

Birleşik Krallık Maliye Bakanı Nadhim Zahawi konuya ilişkin, yaptırımların Rusya'yı derin bir durgunluğa ittiğini ve G7’nin yaptırımı da dahil olmak üzere yeni önlemlerin daha da ileri gideceği değerlendirmesinde bulundu.

Zahawi, “Bu barbarca saldırganlığa karşı birleştik ve Ukrayna'yı desteklemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi. 

Mart ayında dolar karşısında 120’nin üzerine çıkarak değer kaybeden ruble, dün ABD para birimi karşısında 60 ruble civarında seyretti.

Gram altında çarpıcı tahmin! Uzmanlar tarih verdi!

Otomobil satışları 2022 yılında yüzde 8.5 düştü

Arabası olanlar dikkat! İkinci el fiyatları düşüyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön