19 / 04 / 2024

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Rusya'nın doğal gaz hamlesi sonrası AB rotayı Okyanus Ötesi'ne çevirdi

Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra kendisine ambargo uygulayan ülkelere doğal gazı rubleyle satacağını açıklamasının ardından AB'de doğal gaz fiyatları arttı. AB'nin Rusya'ya gazın parasını ödeyebilecek miktarda ruble rezervi olmayabileceği iddia edildi. AB, rotayı ABD'ye çevirdi.



Rusya'nın Avrupa'ya ihraç edilen doğal gazın ödemelerini artık dolar ya da avro ile değil rubleyle alacağını açıklamasının ardından Avrupa Birliği ülkeleri zor duruma girdi. Ekonomistler Avrupa'nın elinde doğal gaz parasını ödeyebilecek yeterli miktarda rezerv olmayabileceğini iddia etti. Rubleyle doğal gaz satışının başlaması halinde Avrupa'nın 15 trilyon rubleye (150 milyar euro) ihtiyacı olduğuna dikkat çekildi. Rusya'nın açıklamasının ardından rublenin değeri arttı. Avrupa'da doğal gaz fiyatları 97 avrodan 118 avroya çıktı.

PUTİN: DOLAR VE AVRO BİZİM İÇİN ARTIK ANLAMSIZ

Rusya Devlet Başkanı Putin, alınan yeni karara ilişkin Rusya’nın ihracatta ödemeleri dolar ve avro ile almasının anlamsız olduğuna vurgu yaptı. Putin, “ABD ve AB’ye mallarımızı tedarik ederken ödemeleri dolar, avro ve bazı para birimleri üzerinden almanın artık bizim için hiçbir anlam ifade etmediği açıktır. Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz.” dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön