29 / 03 / 2024

ön ödemeli konut satış sözleşmesinden dönme hakkı

ön ödemeli konut satış sözleşmesinden dönme hakkı

Konut satış sözleşmesi imzalayan tüketicinin sahip olduğu haklar arasında sözleşmeden dönme hakkı da yer alıyor. Peki, konut satış sözleşmesinden dönme hakkı nasıl kullanılır? Ne zaman kullanılabilir?

Maketten konut satış sözleşmesinden dönme hakkı!

27 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik gereğince tüketicilerin devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden maketten konut satış sözleşmesinden dönme hakkı bulunuyor...

Ön ödemeli konut satış sözleşmesinden dönme hakkı!

28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girecek 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında tüketicinin imzaladığı ön ödemeli konut satış sözleşmesinden dönme hakkı ile ilgili düzenlemelere bulunuyor...

Resmi Gazete'de yayımlandı: Ön ödemeli konut ve devre tatillerle ilgili cezalar artırıldı!

Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunmasına yönelik idari para cezalarını artırdı. Bakanlık tarafından hazırlanan konuya ilişkin tebliğler, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada 2021 yılından bu yana kamuoyunda “maketten satış” şeklinde bilinen ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilişkin 76 firmanın denetlendiğini, tespit edilen aykırılıklar kapsamında 56 milyon 657 bin TL idari para cezası uyguladıklarını dile getirdi.

İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi?

İcradan gayrimenkul satın almak isteyenler konut kredisi alıp alamayacağını merak ediyor. Peki, İcradan ev alınırken konut kredisi çekilebilir mi? İşte detaylar...

Başbar Nüans konut projesi satışta! Yeni proje!

Başbar İnşaat tarafımdan inşa edilen Başbar Nüans konut projesi satışa çıktı. İşte projeye ilişkin tüm merak edilenler...

Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Ev almak isteyen milyonlarca kişi konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Aydın Özcan Konut Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Özcan Konut Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Karakuş ve Aydın Özcan ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

0.69 faizle ev sahibi olmak için hemen bakın! Yeni Konut Finansman Programı resmen yürürlükte! Şartlar açıklandı!

Cumhurbaşkanlığının "Yeni Konut Finansman Programına İlişkin Karar"ı bugünkü 32114 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

TOKİ orta sınıf konut kampanyası nedir, ne demektir? TOKİ orta sınıf konut kampanyasına kimler başvurabilir?

TOKİ orta sınıf konut kampanyasına dair sorular sorulmaktadır. İşte TOKİ orta sınıf konut kampanyasına dair bilinmesi gerekenler!

7 soruda TOKİ Bartın Sosyal Konut Projesi 2022! Bartın ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?    

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, dün öğle saatlerinde heyecan ile beklenen yüzyılın projesi için açıklamalarını yaptı. Peki, TOKİ 2022 Bartın’da kaç konut inşa edilecek? İşte TOKİ 2022 Bartın Sosyal Konut Projesi detayları...

7 soruda TOKİ Aydın Sosyal Konut Projesi 2022! Aydın ucuz konut projesinde hangi ilçede kaç konut yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, heyecanla beklenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili tüm detayları duyurdu Peki, TOKİ 2022 Aydın'da kaç konut inşa edilecek? İşte TOKİ 2022 Aydın Sosyal Konut projesi detayları...

TOKİ'den müjde! 150 bin değil 250 bin oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Hemen bakın ucuz konut fırsatını kaçırmayın!

Geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuru ile TOKİ Sosyal Konut Projesi duyuruldu. TOKİ'den müjde! 150 bin değil 250 bin oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bu açıklama ile insanlar sosyal konut projesinin detaylarını sorgulamaya başladı. Hemen bakın ucuz konut fırsatını kaçırmayın.

Ön ödemeli konut satışına yeni düzenleme: Teslim süresi 48 aya çıkıyor!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamuoyunda 'topraktan satış' ve 'maketten satış' şeklinde bilinen ön ödemeli konut satışında koşullar resmen değişiyor.

ön ödemeli konut satış sözleşmesinden dönme hakkı Haberi

ön ödemeli konut satış sözleşmesinden dönme hakkı

Konut satış sözleşmesinden dönme hakkı!

Konut satış sözleşmesi imzalayan tüketicinin sahip olduğu haklar arasında sözleşmeden dönme hakkı da yer alıyor. Bu hak, konut satışında, devir veya teslim tarihine kadar kullanılabiliyor.


Tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı bulunuyor. Peki, konut satış sözleşmesinden dönme hakkı nasıl kullanılır? Nasıl bildirim yapılır?


Sözleşmeden dönme bildiriminin satıcıya noterlikler aracılığıyla yöneltilmesi gerekiyor. Ön ödemeli konut satış sözleşmesi yönetmeliğinde yer alan diğer esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Konut bedelinin bir kısmının bağlı kredi ile karşılanması durumunda, tüketicinin sözleşmeden dönme hakkını kullandığına ilişkin bilgi, satıcı tarafından ilgili konut finansmanı kuruluşuna derhal bildirilir.


Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı; ön ödemeli konut satışı nedeniyle oluşan vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile sözleşme bedelinin yüzde ikisine kadar tazminatın ödenmesini isteyebilir.


Aşağıdaki hallerde tüketiciden...