27 / 04 / 2024

önceki zapta dayanılarak yıkım kararı verilemiyor. Yine yıkım kararı için

önceki zapta dayanılarak yıkım kararı verilemiyor. Yine yıkım kararı için

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. Peki, kaçak bina ne zaman yıkılır?

SON DAKİKA: Son 1 saatte 13 deprem! Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu?

Son depremlerin listesi, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine dayanılarak düzenli olarak güncelleniyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinde son bir saat içerisinde on üç deprem meydana geldi. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA: Son 1 saatte 11 deprem! Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu?

Son depremlerin listesi, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine dayanılarak düzenli olarak güncelleniyor. Türkiye'nin farklı bölgelerinde son bir saat içerisinde on bir deprem meydana geldi. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA: Son 1 saatte 6 deprem! Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu?

Son depremlerin listesi, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine dayanılarak düzenli olarak güncelleniyor. Son bir saat içinde 6 deprem meydana geldi. İşte ayrıntılar...

DEPREM OLDU! Son dakika deprem mi oldu? Son 1 saatte 4 deprem!

Son depremlerin listesi, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine dayanılarak düzenli olarak güncelleniyor. Ani deprem durumlarında, vatandaşlar Salı günü yaşadıkları illerde ve ilçelerde meydana gelen sarsıntıları merak ederek son dakika deprem bilgilerini araştırıyorlar.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Riskli yapı tespiti nasıl yapılır? Riskli yapı süreci nasıl işliyor?

Riskli yapı; yıkılma ve ağır hasar görme riski taşıdığı incelendikten sonra teknik verilere dayanılarak tespit edilen ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, Riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

ABD'de dayanıklı mal siparişleri ağustosta beklentileri karşılayamadı!

Ülkede dayanıklı mal siparişleri, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarak 232,8 milyar dolara yükseldi. Piyasa beklentisinin altında sınırlı bir artış gösteren verinin, söz konusu dönemde yüzde 1,5 artması öngörülüyordu.

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik!

Tarımsal Arazi Edindirme İş ve İşlemleri Hakkında Yönetmelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 5403 sayılı Kanuna dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Depreme dayanıksız lojmanlar yıkılacak!

2018-2020 yılları için hazırlanan Orta Vadeli Program kapsamında lojman satışlarına yer verildi. Depreme dayanıksız lojmanlar yıkılarak yeni lojmanlar yapılacak..

İmar Yönetmeliği bahçe duvarları esasları!

644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanan Yeni İmar Yönetmeliğine göre bahçe duvarları nasıl olmalı?

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre Kanununa dayanılarak hazırlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı yürürlüğe girmesi için Bakanlık çalışmaları devam ediyor.

Sur'daki acele kamulaştırma Danıştay'a taşındı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 16.03.2016 tarih ve 2988 sayılı işlemine dayanılarak alınan, 21.03.2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararını yargıya taşıdı.

Tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

Taşınmaz malların tapuları hibe işlemi ile bir başkası adına devredilebiliyor. Borçlar Kanunu gereğince bu işlem tarafların aralarında yaptığı sözleşmeye dayanılarak da gerçekleşebiliyor. Peki, tapu hibe sözleşmesi nasıl yapılır?

önceki zapta dayanılarak yıkım kararı verilemiyor. Yine yıkım kararı için Haberi

önceki zapta dayanılarak yıkım kararı verilemiyor. Yine yıkım kararı için

Kaçak bina ne zaman yıkılır?

Kaçak bina; yapı ruhsatı alınmadan inşasına başlanılan yapılar ile ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara deniyor. 


Kaçak binanın tespiti halinde,  tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi, yapı ruhsatı alması gerekiyor. 


Kaçak binalara ruhsat alabilmek için taşınmazın bulunduğu belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Ruhsat dilekçesinde yapının bulunduğu yerin açık adresi doğru ve eksiksiz olarak belirtilmesi gerekiyor.


Bu süre zarfı içerisinde aykırılığın giderilmemesi veya ruhsatlı binada ruhsat ve eklerine aykırılığın verilen sürede giderilmemesi halinde, ruhsat iptal ediliyor, ruhsata aykırı veya ruhsatsız yapılan binanın yıkımına karar veriliyor. 


Yıkım kararı verilebilmesi için, yapı tatil zaptında belirtilen aykırılıkların giderilmemiş olması gerekiyor. Yapı tatil zaptında yazılı olanlar...