25 / 04 / 2024

Önceliğimiz dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak

Önceliğimiz dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak

Turan, zaman zaman fırsatçıların satın aldıkları evde oturmama gibi suistimale yöneldiklerini belirterek, bu kişilere ‘Satın aldığınız evi, kiraya verdiğinizi ya da devrettiğinizi tespit edersek evinizi alırız’ uyarısında bulundu.

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Dar gelirli vatandaşlara 1.100 TL yatırılıyor! Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Dar gelirli vatandaşların hesaplarına 1.100 TL yatırılıyor. Söz konusu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın...

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

Dar gelirli vatandaşlara can suyu olacak yardım için geri sayım başladı. Başvuranların hesaplarına 2 bin 150 TL yatırılacak. 

Dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut müjdesi: Sosyal konut projeleri yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Plan'ı açıkladı ve bu plan kapsamında dar gelirlilere yönelik önemli bir müjde verildi. Başkan Erdoğan, Türkiye genelinde yaşayan dar gelirli vatandaşlar için TOKİ aracılığıyla uygun fiyatlarla konut satışının yapılacağını duyurdu.

Devlet, dar ve orta gelirlileri ev sahibi yapacak konut kredisi için düğmeye bastı! OVP sonrası herkes ev alabilecek!

Açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile dar gelirli vatandaşlara uygun yeni konut kredisi kampanyası hayata geçirilecek. İşte detaylar...

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik çok önemli bir haber geldi. Ailelere yönelik yaptığı elektrik faturası desteğinin detayları belli oldu. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabilecek.

Sosyal destek alanlara müjde geldi! Ödemeler zamlandı! Dar gelirli olduğu tespit edilen anında alıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli olduğu tespit edilen yüzbinlerce vatandaşa destek sağlıyor. Temmuz ayı maaş zamlarının açıklanmasıyla birlikte birçok ödemeye zam geldi. İşte detaylar...

Cevdet Yılmaz: Önceliğimiz ekonomiyi istikrarlı bir yapıya kavuşturmak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Önceliğimiz deprem bölgesinin yaralarını sarmak, ekonomide birtakım adımlarla daha istikrarlı yapı oluşturmak, sosyal anlamda elde ettiğimiz kazanımları toplumumuza refah olarak geri vermek" dedi.

Dar gelirli, çocuklu ailelere para desteği! Ödemeler yattı, hemen hesaplarınıza bakın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin hesaplarına her ay destek ödemesi yapıyor. Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan destek ödemelerine ilişkin açıklama geldi. 

Dar gelirlilere müjde! Başvurusu onaylananların hesabına 7 bin TL'lik destek yatırılacak! Hemen şartlara bakın

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) evlenecek dar gelirli vatandaşlara 7 bin lira destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Peki, İBB evlilik kredi desteği şartları neler? İşte detaylar...

Aile Bakanlığından müjde! Dar gelirlinin hesabına her ay 3 bin 295 TL yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapıyor. Peki, bu destek ödemelerinden kimler faydalanıyor? İşte detaylar...

Bakanlıktan ard arda müjdeler geliyor! PTT şubelerinden 1.100 TL'nizi hemen alın

Gereksinim sahibi ve dar gelirli ailelere yönelik peşin ödemeleri yeniden gündeme gelmiştir. Başvuruların geçtiğimiz zamanlarda başlamış olup son başvuru tarihi yaklaşmıştır. Başvuruda bulunan vatandaşlara 1.100 TL destek ödemesi yapılması planlanmaktadır. 

Önceliğimiz dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak Haberi

Önceliğimiz dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmak

TOKİ’nin 1984'den 2002 arasındaki 18 yılda 43 bin konut ürettiğini söyleyen Turan, ’’2002'den sonra misyonumuza uygun olarak hizmetlerimize hız verdik. Bugün geldiğimiz rakam 690 bin konut tur. Her yıl ortalama 45 bin konut ürettik. 2023 hedefimiz 1 milyon 200 bin konut. Önceliğimiz ise dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaktır’’ dedi.


Zengin için değil


Emlak Konut GYO gibi önemli bir iştiraklerinin olduğunu dile getiren Turan, ’’Emlak Konut Hasılat paylaşımlı üst segmente hitap eden projeler de üretiyor. Buradan hareketle son yıllarda, 'TOKİ zenginler için konut üretiyor' algısı oluşturuldu. Bu doğru değildir. Rakamlar ortada. 13 yılda İdaremizin yaptığı projelerin yüzde 15'i üst segmente hitap etmiştir. Geri kalan yüzde 85 alt ve orta sınıf gelir grubuna hitap etti. Yeni dönemde üst segmentin oranı yüzde 10...