20 / 04 / 2024

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tramvay

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tramvay

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz hafif raylı sistemin üniversiteye çıkması için gereken çalışmalara başlamak üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç ile protokol imzaladı.

Bu üniversite kamu personeli alımı yapıyor! 500 kişilik kadro için detaylar...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi personel alımı gerçekleştirecek. Sınav veya mülakat talep edilmeyecek ancak KPSS şartı aranacak. Toplamda 500 kişiye istihdam sağlanacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesinden güzel haber! Tam tamına 500 personel alınacak! İşte başvuru şartları!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi personel alımında bulunacağını açıkladı. İşte belirlenen şartlar ve kadrolar!

Konutta rayiç bedel kurnazlığının sonu hapiste bitebilir!

T24 Gazetesi konuk yazarı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi/Hukuk Fakültesi-Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Doç. Dr. Murat Batı, bugünkü yazısında ev alıp satılırken gerçek bedelinin gösterilmemesini ve bu durumun sonuçlarını kaleme aldı. İşte Murat Batı'nın o yazısı...

Deprem fonu kurulmalı!

21 yılda 71,7 milyar TL deprem vergisi toplandığını belirten Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndan mali hukukçu Doç. Dr. Murat Batı, "deprem fonu" kurulmasını ve fondaki paraların sadece deprem için harcanmasını tavsiye etti.

Ümraniye Belediyesi, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi’nin binasını mı inşa etti?

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'ne İstanbul Büyükşehir Belediyesi'de (İBB) 43 milyon TL harcayarak kütüphane ve idare binalarını yaptırmıştı. Şimdi de Ümraniye Belediyesinin üniversitenin yeni yerleşkesindeki ana kampüs binasını inşa ettiği iddia ediliyor...

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başlıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kampüsü içerisindeki tramvay seferlerinin başlayacağını müjdeledi.

Çankaya Üniversitesi'nden bina yapım ihalesi 30 Mayıs'ta!

Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüs Hazırlık Okulu Ek Binası - Fakülteler 2.Grup Yapılar A Blok – B Blok yapım işi ihalesi 30 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi yerleşkesindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğü Hukuk Müşavirliğinden, Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi yerleşkesinin içinde yer alan kaçak yapıların yıkımıyla ilgili açıklama yapıldı.

Havza Fizik Tedavi Merkezi'nin inşaatı tamamlandı!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Havza Belediyesinin imzaladığı protokol çerçevesinde yapılan Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin inşaat çalışmaları hızla tamamlandı. 

Türkiye'deki tarım arazilerinde azalma yaşanıyor!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Dengiz, Türkiye'deki tarım arazilerinde azalma yaşandığını belirtti.

OMÜ kampüs hattının yüzde 95’i tamamlandı!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının yüzde 95’lik kısmı tamamlandı. 800 metrelik güzergahta bulunan raylar ısıtılarak sefer yapılacak.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin temeli atıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından üstlenilen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin temeli bugün atıldı...

Samsun hafif raylı sistem hattı 36,2 kilometreye çıkıyor!

Samsun hafif raylı sistem hattı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının tamamlanmasıyla birlikte 36,2 kilometreye çıkacak. Yaklaşık 130 milyon liralık yatırımın yüzde 87’lik kısmı tamamlandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tramvay Haberi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi tramvay


Hafif raylı sistem projesinde Tekkeköy hattının tamamlanmasının ardından tramvayın üniversiteye çıkması için gerekli çalışmaları başlatan Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun’da raylı sistem ağını genişletmeye devam ediyor.

Bu kapsamda yapılan araştırmalar sonucu raylı sistemin üniversiteye çıkarılmasının kesinleşmesiyle birlikte belediye ve üniversite arasındaki protokol imzalandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın makamında gerçekleşen protokol töreni ile birlikte tramvay üniversiteye çıkacak ve ulaşım sorunu tamamen ortadan kalkmış olacak.

Raylı sistemin üniversiteye çıkmasının şehrin önünü açacağını belirten Başkan Yılmaz, “Bu protokol hem eğitim, hem de sağlık camiası için büyük önem taşıyor. Özellikle öğrencilerimizin çağrılarına ilk günden itibaren kulak verdik. Ancak o zamanlarda eğimin fazla olmasından dolayı raylı sistemi kurmaya cesaret edemedik. Şimdi teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu korkuyu üstümüzden attık ve çalışmalara başlıyoruz. Samsun’umuz için hayırlı...