25 / 04 / 2024

Ordu Arım Balım Peteğim Projesi

Ordu Arım Balım Peteğim Projesi

Ordu'da Arcılık Araştırma Enstitüsü tarafından hayata geçirilen Arım Balım Peteğim Projesi kapsamında inşa edilen tesisin 2017 yılı ortalarında faaliyete geçmesi planlanıyor. Projeden Karadenizli bal üreticilerinin yanı sıra ülke genelinde tüm sektör temsilcileri de yararlanabilecek.

Ordu Arım Balım Peteğim Projesi'nde sona gelindi!

Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce hazırlanan "Arım Balım Peteğim Projesi" kapsamında yapılan tesislerde sona gelindi. Projede bulanan bal labaratuvarıyla birlikte sahte ballar anında analiz edilecek.

Başarım Prefabrik İnşaat Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Başarım Prefabrik İnşaat Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Başarım Prefabrik İnşaat Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Beykoz'da yapıldı.

Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Kimse bu seviyeyi beklemiyordu! Uzmanlardan peş peşe açıklama geldi!

Yıl başından bu yana yükselişte olan dolar kuru 27 lira bandında işlem görüyor. Yatırımcılar dolar yükselecek mi? Dolar 30 lirayı aşar mı?'' gibi soruların yanıtlarını araştırırken uzmanlardan peş peşe açıklama geldi. 

Prefabrik ev sağlığa zararlı mı? Prefabrik ev rüzgarda uçar mı?

Prefabrik evlerin özellikleri tıpkı çelik evler ve konteyner evlerin özellikleri kadar merak edilip araştırılmaktadır. İşte prefabrik evlere dair sıkça sorulan sorular!

Kullanılmayan evden vergi alınması konut krizini nasıl etkiler? 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gündeme taşıdığı boş konutlardan ekstra vergi alınması önerisi sektörde tartışma konusu oldu. Peki boş konuttan vergi alınabilir mi? Boş evden vergi alınması konut krizini etkiler mi? Konutlarını dönemsel kullananlar mağduriyet yaşar mı? İşte ayrıntılar...

Taşar Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşar Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Hasan Taşar tarafından kuruldu.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Mithat Yenigün: 30 Ağustos'u sektörel başarılarla taçlandırıyoruz!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Küresel olarak referans alınan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2020 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 44 firmamız ile yer alarak, dünya ikinciliğini muhafaza etmemiz başarımızın göstergelerinden biridiré dedi...

Aşar Mühendislik Müşavirlik İnşaat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aşar Mühendislik Müşavirlik İnşaat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Aşar tarafından kuruldu.

Petek Dinçöz'den 12 milyon liralık icra takibi!

Şarkıcı Petek Dinçöz, bir dönem sunuculuğunu gerçekleştirdiği 'Arım Balım Peteğim' programındaki yapımcısıyla mahkemelik oldu

Osman Işık: Ordu'da toplu konut arazi yeri arayışımız devam ediyor!

Ordu’da son haftalarda kar yağışı ve sağanak yağışlar nedeniyle heyelanlar meydana geldi. Ordu AFAD Müdürü Osman Işık, "Geçen yıl heyelanda yıkılan evler vardı, ilgili çalışmalar devam ediyor, 26 vatandaşımızın yerleşecekleri yer seçimini yaptık. Kendi uygun yeri olmayan vatandaşlarımız için toplu k

Küçük yerlere zincir market açılmayacak!

Zincir marketlerin küçük yerleşim yerlerine açılmasına nüfus şartı geliyor. Bu kriterin 5 bin veya 3 bin nüfusla sınırlandırılması konuşuluyor. Bakkalların arım kooperatifleriyle birlikte çalışması sağlanacak. Ucuz gıda için ‘tedarik ve dağıtım kooperatifi’ modeli oluşturulacak...

Teslim edilmeyen inşaat projelerinde fesih hakkı doğar mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Belediye ve müteahhit ortaklığında yapılan inşaattan daire aldık. Bugün itibarıyla bize teslim edilmesi gereken tarih geçti ama asıl mesele inşaatın durdurulmasıdır. Proje dışı inşaat yapılmış vs. Haklarımız nelerdir? ' sorusunu yanıtladı.

Müteahhit projeye uymazsa tazminat hakkı doğar mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Arsamızı yedi yıl önce müteahhide verdik. Binayı yaptı bitirdi ama binanın ana giriş kapısına yapılması gereken, engelliler için eğimli girişi yapmadı. Benim engelli bir annem var. Buna karşı ne yapabiliriz? ' sorusunu yanıtladı.

Ordu Arım Balım Peteğim Projesi Haberi

Ordu Arım Balım Peteğim Projesi

Ordu'da Arcılık Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanarak yapımına başlanan ve Türkiye'nin arıcılık anlamında önemli projelerinden bir tanesi olan Arım Balım Peteğim Projesi kapsamında inşa edilen tesis 2017 yılı ortalarında tüm makine ve donanımlarıyla faaliyete başlayacak.



Avrupa Birliği ve Türkiye eş finansmanı ile desteklenen, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı-Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından sunulan Arım Balım Peteğim Projesi, Türkiye'nin bal üretiminin üçte birini sağlayan Ordu'da hayata geçiriliyor.



Proje kapsamında Ordu'da bal üretimi, depolama ve pazarlama için yenilikçi bir yaklaşımla teknolojinin ağırlıklı olarak kullanılacağı büyük bir tesis kuruluyor. İnşaatı tamamlanmış olan tesisin, gerekli makine ve donanımlar tedarik edilerek 2017 yılı ortalarında kullanıma açılması planlanıyor. Tesisten Karadenizli bal üreticilerinin yanı sıra ülke genelinde tüm...