28 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı projesi

Ordu-Giresun Havalimanı projesi

Dubai şeyhi El Maktum’un ailesinin de turizm yatırımı için yer baktığını söyleyen KAİAD Başkanı Camadan “Araplar’dan çok yatırım talebi geliyor. Karadeniz ekonomisi hızla canlanacak” dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı seferleri 22 Mayıs'ta başlayacak!

Türk Hava Yollarının Ordu-Giresun seferlerini 22 Mayıs'ta başlatacağını açıklamasının ardından yaklaşık 600 biletin satıldığı bildirildi.Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu açılışla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilk uçuş 26 Mayıs'ta başlıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı'nda, 26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşların başlayacağını söyledi. Ordu-Giresun Havalimanı, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olacak.

Ordu-Giresun Havalimanı ay sonunda açılıyor!

Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bu ay sonu açılması hedefleniyor.

Ordu-Giresun Havalimanı dünyaya iftiharla anlatılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz, "Devasa bir projemiz daha var. Ordu-Giresun Havalimanı, Türkiye'nin iftihar ile dünyaya anlatabileceği önemli projelerden birisi." dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı mayıs ayı sonunda açılacak!

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, yapımı süren Ordu-Giresun Havalimanı Projesi'ne ilişkin, "Mayıs ayı sonunda tarifeli seferlerle uçmaya başlayacağız" dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı 300 milyon TL’ye mal oldu!

ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kamulaştırma yapılmadan Türkiye’de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu-Giresun Havalimanı’nın karaya yapılmaktan çok daha ucuza mal olduğunu söyledi. Havalimanı Mart 2015'te hizmete girecek!

Ordu-Giresun Havalimanı 2015 yılında açılıyor!

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yapımı sürüyor. Yetkililer yaptıkları açıklama havalimanının 2015 yılında açılmasının planlandığını söylediler.

Ordu-Giresun Havalimanı Projesi!

Deniz üzerine inşa edilen dünyanın ikinci, Avrupa'nın ve Türkiye'nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı Mayıs ayından bu yana üstyapı inşaatına başlanan projede üstyapı kaba inşaatının yüzde 40'ının tamamlandığı bildirildi.

Ordu-Giresun Havalimanı projesinin pist dolgusu tamamlandı!

Türkiye'de dolgu yapılarak deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı projesinin pist dolgusu tamamlandı. Gülyalı ilçesinde 2011 yılında temeli atılarak yapımına başlandı...

Ordu-Giresun Havalimanı projesinin yüzde 80'lik bölümü tamamlandı!

Gülyalı ilçesinde 2011 yılında temeli atılarak yapımına başlanan ve Türkiye'de dolgu yapılarak deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı projesinin yüzde 80'lik bölümü tamamlandı...

Ordu Çikolata Park Projesi'nin yüzde 80'i bitti!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın yakınında 60 dönüm alan üzerinde yapımı devam eden Çikolata Park Projesi'nin, yüzde 80'i tamamlandı. Projenin kısa sürede tamamlanarak açılması planlanıyor.

Ordu-Giresun Havaalanı'nda dolgu çalışması başladı!

Denize dolgu yöntemiyle yapılan Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğine sahip Ordu-Giresun Havalimanının doğu kısmının deniz ve kara arasındaki boşluğun doldurulma çalışmalarına başlandı.

Ordu-Giresun Havalimanı Gülyalı'nın kaderini değiştirdi!

Ordu Gülyalı ilçesinin kaderini değiştiren Ordu-Giresun Havalimanı bölgedeki gayrimenkullerin fiyatlarını da artırdı.

Ordu-Giresun Havalimanının prestiji artıyor!

Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan ve denize dolgu yöntemiyle inşa edilerek Avrupa’da 1. dünyada 3. olan Ordu-Giresun Havalimanı ise açıldığı tarihten bu yana 1.5 yıl içerisinde 1 milyon yolcuyu aştı.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın sahası büyütülecek!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kullanım sahası, çevre düzenlemeleri kapsamında denizin bir bölümünün daha doldurulmasıyla genişletilecek.

Ordu-Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Tamamı Türk mühendislerinin eseri olan, dünyanın üçüncü ve Türkiye'nin ilk denize dolgu Ordu-Giresun Havalimanıyla ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

Ordu Giresun Havalimanı bölgenin kaderini değiştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bu havalimanı dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise ilk denize dolgu havalimanı. Tamamı Türk mühendislerin eseri olan havalimanımızla ne kadar gurur duysak az." dedi.

Ordu Çevre Yolu, OR-Gİ Havalimanı'nın 4 katı maliyette!

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin, Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'na harcanan bütçenin 4 katı maliyetle inşa edilmekte olduğunu bildirdi.

Ordu-Giresun Havalimanı, Gülyalı'da arsa fiyatlarını artırdı!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın bulunduğu Gülyalı ilçesinde arsa fiyatları adeta patladı.

Ordu Havalimanı taş ocağı, katı atık depolama tesisi olacak!

Çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağını, katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın taş ocağına çöp tesisi kurulacak!

Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın dolgusu için taş çıkarılan ocağa çöp tesisi kurulacağı bildirildi

Ordu-Giresun Havalimanı tahmin edileni geride bıraktı!

Birinci yılını deviren Ordu-Giresun Havalimanı, iç ve dış hatlarda birçok yolcuya hizmet vererek tahmin edileni geride bıraktı...

Ordu-Giresun Havalimanı yurtdışı seferlere hazırlanıyor!

Ordu-Giresun Havalimanı birinci yıldönümünde yurtdışı seferlere hazırlanıyor. Başkan Yılmaz: 22’nci gümrük noktası burası olacak. Ordu-Giresun Havalimanı henüz birinci yılını doldurmadan beklenenin üzerinde ilgi gördü.

Ordu-Giresun Havalimanı projesi Haberi

Ordu-Giresun Havalimanı projesi

Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı Ordu Giresun Havalimanı Karadeniz’e yatırım talebini uçurdu. Bölgeye ulaşımın kolaylaşması sonra yerli ve yabancı yatırımcılar bölgede yatırım yapmak için sıraya girdi. Yatırımcılar arasında Araplar ön plana çıkıyor. Körfez’in en zengin ailelerinden Dubai Şeyhi El Maktum’un ailesinin de Karadeniz’de yatırım yapmak istediği ortaya çıktı. Al Maktum’un bölgede turizm yatırımı yapmak için arsa baktığı belirtildi. Karadeniz İşadamları Derneği (KAİAD) Başkanı Murat Camadan “Özellikle turizm alanında yatırım yapmak isteyenlerin sayısında ciddi artış var. Araplar fazlasıyla ilgi gösteriyor. Dubai Şeyhi El Maktum’un ailesinden gelip fizibilite yapanların olduğunu da duyduk. Yerli yatırımcılarımızdan da talep geliyor. Havalimanının meyvesini toplamaya başladık” diye konuştu.


CAN SUYU OLDU

Geçen mayıs ayında hizmete başlayan Ordu-Giresun Havalimanı Karadeniz’e can suyu oldu. Avrupa ve...