24 / 04 / 2024

ordu kaçak yapı yıkımı

ordu kaçak yapı yıkımı

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Ordu kıyılarındaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi; kıyılarda bulunan, imara aykırı yapıların yıkımına devam ediyor. 

Ordu Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı!

Ordu Aybastı ilçesinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkıldı...

Ordu'da kaçak yapılaşmaya geçit yok! 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu sahilinde kaçak yapıların birer birer ortadan kaldırıldığını dile getirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ordu'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kaçak yapıların yıkımı hızla devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklamalarda bulundu.

Ordu yaylalarında 47 kaçak yapı yıkıldı!

Ordu’da yaylalarda kaçak yapıların önlenmesi amacıyla yapılan yıkım çalışmaları sürüyor.

Ordu yaylalarında kaçak yapılaşma uyarısı!

Ordu Valisi Seddar Yavuz, yaylalarda kaçak yapılaşmayı önleyici çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Ordu Valisi Seddar Yavuz kaçak yapılaşmaya karşı uyardı. 

Ordu Fatsa'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Türkiye’de ilk defa kendilerinin uyguladığı “Kent Bilgi Sistemi” sayesinde beyan vermeyen bina ve arsa sahiplerine tebligat göndererek kaçak yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi.

Ordu Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılar yıkılıyor!

Ordu Çambaşı Yaylası'nda kaçak yapılan kulübe, baraka ve evler yıkılıyor. Yıkım çalışmalarını değerlendiren Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, "Kaçak inşaatlarla ilgili ekiplerimizin çalışması devam edecektir" dedi.

Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşma önlenemiyor!

Turizmde yıldızı parlayan Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılaşmanın önüne bir türlü geçilemiyor. Yaylalar gittikçe beton yığını haline geliyor. Giresun, Trabzon, Ordu, Rize ve Artvin’e bağlı yaylalarda 150 bin civarında kaçak yapı bulunuyor.

Ordu'daki kaçak yapılaşmanın cezasını affedelim!

Ordu Ünye eski Belediye Başkanlarından İsmail Cerrahoğlu, "İnsanlarımız kaçak yapılaşma ve kat yaptılar. Belediyenin buralara uygulayacağı cezalar ağır. İnsanların bunu ödemeye gücü yok. Bu yapılaşmaları affedelim" dedi.

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

ordu kaçak yapı yıkımı Haberi

ordu kaçak yapı yıkımı

Ordu ilinin Aybastı ilçesinde bulunan yaklaşık olarak 2 bin rakımlı Perşembe Yaylası'nda yer alan kaçak yapılarla ilgili bazı çalışmalar yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda tespit edilmiş olan kaçak yapılar, iş makineleriyle yerle bir edildi.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Muhteşem doğasıyla Perşembe Yaylası'ndaki menderesleri gelecek kuşaklara aktarmamız gerek. Yaylalarımızda görüntü kirliliğine ve kaçak yapılaşmaya izin yok." şeklinde konuştu.

Bodrum'da 2 yılda 465 kaçak yapı...